Is de schurk in de Bond-film 'No Time to Die' stiekem de opperschurk Dr. No?

Is de schurk in de Bond-film 'No Time to Die' stiekem de opperschurk Dr. No?

Het heeft er alle schijn van.

In de 24e Bond-film Spectre uit 2015 keert een van de grootste schurken uit de franchise terug. Dit is uiteraard Ernst Stavro Blofeld, uiteraard gespeeld door topacteur Christoph Waltz, en in deel 25 is hij opnieuw te zien. Maar keert er misschien nog een andere topschurk terug?

In de eerste beelden uit Cary Fukunaga's No Time To Die zagen we kort de slechterik Safin van Bohemian Rhapsody-acteur Rami Malek. Maar is hij niet stiekem de schurk Dr. No die we zagen in de gelijknamige eerste James Bond-film uit 1962?

Veel aanwijzingen naar Dr. No
Dat we Dr. Julius No mogelijk in No Time to Die zien is nog niet zeker, maar Screenrant (op basis van vele theorieën op Reddit) levert ons de hints. Zo is de gedachte dat in Bond 25 wel een grotere schurk moet verschijnen, aangezien hij Blofeld uit Spectre moet overtreffen en omdat No Time to Die de laatste film in de Bond-reeks met Daniel Craig is.


In de trailerscène zien we Maleks Safin onder vergelijkbare omstandigheden als Joseph Wisemans Dr. No in de eindconfrontatie in de film uit 1962. Allebei staan in een omgeving met computerpanelen en een platform in het water. Daarnaast zou de kleding overeenkomstig zijn, al met No in het wit en Safin in het zwart. Daarnaast zijn er in de faciliteit van vermoedelijk Safin bijfiguren te zien in gaspakken. En ook dit was te zien in de 1962-film.

Titel No Time to Die
Daarnaast is het dus niet de eerste keer dat het trucje wordt toegepast in de reeks met Craig. Voor de release van Spectre werd Blofeld aangekondigd met enkel de uiteindelijk geboortenaam van het personage, Franz Oberhauser. Daarnaast zou alleen al de titel No Time to Die een hint kunnen zijn. Vanaf 2 april in de bioscoop!



NieuwsFilm

meest populair