Algemeen

Is de schurk in de Bond-film 'No Time to Die' stiekem de opperschurk Dr. No?

Het heeft er alle schijn van.

door Bram de Groot om 06:00 in Algemeen
In de 24e Bond-film Spectre uit 2015 keert een van de grootste schurken uit de franchise terug. Dit is uiteraard Ernst Stavro Blofeld, uiteraard gespeeld door topacteur Christoph Waltz, en in deel 25 is hij opnieuw te zien. Maar keert er misschien nog een andere topschurk terug?

In de eerste beelden uit Cary Fukunaga's No Time To Die zagen we kort de slechterik Safin van Bohemian Rhapsody-acteur Rami Malek. Maar is hij niet stiekem de schurk Dr. No die we zagen in de gelijknamige eerste James Bond-film uit 1962?

Veel aanwijzingen naar Dr. No
Dat we Dr. Julius No mogelijk in No Time to Die zien is nog niet zeker, maar Screenrant (op basis van vele theorieën op Reddit) levert ons de hints. Zo is de gedachte dat in Bond 25 wel een grotere schurk moet verschijnen, aangezien hij Blofeld uit Spectre moet overtreffen en omdat No Time to Die de laatste film in de Bond-reeks met Daniel Craig is.


In de trailerscène zien we Maleks Safin onder vergelijkbare omstandigheden als Joseph Wisemans Dr. No in de eindconfrontatie in de film uit 1962. Allebei staan in een omgeving met computerpanelen en een platform in het water. Daarnaast zou de kleding overeenkomstig zijn, al met No in het wit en Safin in het zwart. Daarnaast zijn er in de faciliteit van vermoedelijk Safin bijfiguren te zien in gaspakken. En ook dit was te zien in de 1962-film.

Titel No Time to Die
Daarnaast is het dus niet de eerste keer dat het trucje wordt toegepast in de reeks met Craig. Voor de release van Spectre werd Blofeld aangekondigd met enkel de uiteindelijk geboortenaam van het personage, Franz Oberhauser. Daarnaast zou alleen al de titel No Time to Die een hint kunnen zijn. Vanaf 2 april in de bioscoop!5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hyenas

Avatar

Gisteren was de finale van Mr Robot en voor degene niet nog niet helemaal overtuigd zijn over het feit dat Rami Malek een Bond villain gaat spelen, raad ik ten zeerste aan om te gaan kijken. Waarschijnlijk een van de beste series met een prachtig en fantastisch einde en een belachelijk goede performance van Malek als donker personage.

Coola

Avatar

Zo best wel eens kunnen. En zou ook best wel leuk kunnen zijn.

Steve-O

Avatar

Ik zou het niet erg vinden maar ik vind het vaak leuker als ze met originele slechteriken aan komen zetten.

Spider-fan

Avatar

Dr. No werkte voor Spectre in de originele film. Het kan zijn dat daarom Blofeld ook weer in deze film zit.
Het zou voor mij niet hoeven. Blofeld was een erg populair personage dat sowieso al in verschillende Bond-films zat, maar om nou ook andere villains weer opnieuw terug te halen.

NieuwsFilm

meest populair