Dit vindt Eddie Murphy zijn grootste misser

Dit vindt Eddie Murphy zijn grootste misser

En dat is verrassend genoeg een film die hij juist niet gemaakt heeft.

Sinds zijn sterke hoofdrol in de komische biopic Dolemite Is My Name is Eddie Murphy weer helemaal terug van weggeweest. In de jaren tachtig was hij één van de bekendste acteurs in Hollywood, maar op enkele uitzondering na, bracht hij daarna voornamelijk films van bedenkelijk niveau uit.

Zijn grootste succes sindsdien was een rol waarin hij niet te zien was. Als Donkey in Shrek lukte het hem namelijk om menig filmfan te vermaken. Ook gooide hij hoge ogen met Dreamgirls, waarvoor hij zelfs een Oscarnominatie in de wacht sleepte. Daar staan dan helaas ook weer miskleunen als The Adventures of Pluto Nash en Norbit tegenover. Maar wat beschouwt Eddie Murphy zelf eigenlijk als zijn grootste misser?

Eddie Valiant
Dat is verrassend genoeg geen van zijn eigen projecten, maar een film waarvan hij de hoofdrol afsloeg. Het gaat dan om de klassieker Who Framed Roger Rabbit. Voor deze baanbrekende mix tussen live action en animatie werd hem de rol van Eddie Valiant aangeboden. Hij dacht dat een film met echte mensen en tekenfilmfiguren nooit goed kon worden en ging dus niet op het voorstel in.

De rol ging uiteindelijk naar Bob Hoskins en de film werd een commerciële en artistieke hit. Murphy kan zichzelf naar eigen zeggen wel voor zijn kop slaan: "Iedere keer dat de film voorbij komt, voel ik me een enorme idioot".

Zou de film met Eddie Murphy net zo populair geworden zijn?

NieuwsFilm

meest populair