Margot Robbie kwam met het idee voor 'Birds of Prey'

Margot Robbie kwam met het idee voor 'Birds of Prey'

Regisseur Cathy Yan paste goed bij de club

Na de grote doorbraak van Margot Robbie's Harley Quinn in Suicide Squad was een solo(achtige) film onontkoombaar. Eerst was een Harley Quinn & Joker film gepland, maar het is uiteindelijk Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of Harley Quinn geworden.

Grappig genoeg was dat een idee van Robbie zelf. Tijdens de opnames van Suicide Squad pitchte zij haar idee voor de film al aan de studio. Ook de regisseur van de film, Cathy Yan, is door Robbie in samenwerking met de studio gekozen.

Pitch
Yan memoreert, in een interview met Collider, over het eerste gesprek het volgende: "Ik wist in eerste instantie echt niet wat ik aan het doen was. Margot had een pitch en ik moest ook een kleine pitch houden. Een soort sizzle reel, wat echt heel erg leuk was."

Invloeden
Yan wordt ook bevraagd over de invloeden van andere films op Birds of Prey: "Er zijn heel Beel invloeden. Als het gaat over de structuur: Een soort Pulp Fiction meets Rashomon. Er zit een beetje Tarantino in, een beetje 70's mod stijl. En visueel is het een beetje A Clockwork Orange."



Birds of Prey is op 6 februari te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair