10... 9... 8... dit zijn de leukste nieuwjaarsfilms!

10... 9... 8... dit zijn de leukste nieuwjaarsfilms!

Hierbij een vijftal tips om de jaarwisseling in te luiden.

Kerstfilms zijn er in overvloed, maar hoe zit het eigenlijk met de feestdag die een week later plaatsvindt? Nieuwjaarsfilms vinden blijkt iets lastiger, maar gelukkig zijn er ook voor deze avond een aantal leuke films om te bekijken. Hierbij vijf nieuwjaarsfilms om uit te kiezen.




Bekijk de afbeelding
New Year's Eve
De drukte rondom de jaarwisseling is niet de ideale basis om de liefde te vinden, maar dat gebeurt gelukkig toch in deze mozaïekfilm. Natuurlijk is Love Actually de grote inspiratiebron van New Year's Eve, maar dat mag de pret niet drukken. Met grote sterren als Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Halle Berry en Zac Efron kun je even lekker zwijmelen tot het vuurwerk wordt afgestoken.



New Year's Evil

Bekijk de afbeelding
Geen zin in mierzoete romantiek? Dan kun je ook kiezen voor een flinke dosis horror. Sinds Halloween kreeg iedere feestdag wel een eigen slasher. Voor nieuwjaar werd dat het heerlijk gedateerde New Year's Evil. Tijdens een groot feest onthult een mysterieuze moordenaar dat hij elk uur dat het érgens nieuwjaar wordt, een "naughty girl" om het leven zal brengen. Met slechts 24 uur in het vooruitzicht, weet Diane dat zij het laatste slachtoffer zal worden, tenzij ze de moordpartij tijdig kan stoppen.




Bekijk de afbeelding
Four Rooms
Nog een leuke mozaïekfilm die zich afspeelt tijdens nieuwjaarsavond. Tijdens zijn eerste nacht als piccolo krijgt Ted (een heerlijk zenuwachtige Tim Roth) het zwaar te verduren. In de Four Rooms uit de titel treft hij een ruziënd echtpaar, de vervelende kinderen van een gangster, een uit de hand gelopen weddenschap en zelfs een coven heksen. Met regisseurs als Robert Rodriguez en Quentin Tarantino aan het roer weet je dat het geen alledaagse nacht zal worden.




Bekijk de afbeelding
Ocean's Eleven
Een heist movie vol bekende sterren. We hebben het hier niet over de geslaagde remake, maar over de originele Ocean's Eleven met Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr. in de voornaamste rollen. De basis is hetzelfde; Danny Ocean besluit met tien vrienden de kraak van de eeuw te slaan in de casino's van Las Vegas. Het enige verschil is dat men hier de chaos van de jaarwisseling gebruikt als dekmantel.




Bekijk de afbeelding
The Poseidon Adventure
Je kunt deze nieuwjaarsavond ook kiezen voor een klassieke rampenfilm. De scheepsramp van The Poseidon Adventure speelt zich namelijk af gedurende deze avond. Tijdens een feest zorgt een enorme golf ervoor dat het luxe cruiseschip kantelt en langzaam volstroomt met water. Met hulptroepen onderweg begint de tijd te dringen voor de overlevenden, gespeeld door veteranen als Gene Hackman en Ernest Borgnine.

Wat je ook besluit te kijken, wij wensen je alvast een fijne jaarwisseling!

NieuwsFilm

meest populair