Nieuw record voor 'Avengers: Endgame'

De vierde Avengers-film steviger in het zadel.

Met een wereldwijde opbrengst van $2.797.800.564 kwam Avengers: Endgame bovenaan de box office-lijst aller tijden. Het ging voorbij aan het vorige record van de James Camerons Avatar uit 2009. Na een herberekening van de opbrengst in China heeft Endgame nu een nog iets hogere wereldwijde eindscore.

Via Twitter wordt duidelijk dat de eindopbrengst in China licht is gestegen doordat de opbrengsten daar nu definitief zijn vastgesteld. De wraakfilm van regisseurs Anthony en Joe Russo blijkt zo'n 3 miljoen dollar meer omzet te hebben behaald in China en dat tilt de eindscore tot boven de $2,8 miljard. Nog geen film kwam boven die score uit.

Records Avengers: Endgame
De records die de Marvel-film in de filmzomer van 2019 neerzette waren indrukwekkend, vooral het openingsweekend wist vriend en vijand te verrassen. De film van Marvel Studios verbrak de hoogste wereldwijde opening met $1,223 miljard, een bijna dubbele score ten opzichte van het vorige record met $640 miljoen van Avengers: Infinity War uit 2018.

Ook in de States was er een enorme verbetering van de openingsscore: $357 miljoen in slechts één weekend. Dit is circa $100 miljoen meer dan de score ($257 miljoen) van Infinity War een jaar eerder.



NieuwsFilm

meest populair