Waarom heeft de 'Mulan'-remake geen liedjes?

Waarom heeft de 'Mulan'-remake geen liedjes?

De film is een remake, maar gaat heel anders zijn.

Mocht het je niet zijn opgevallen: Disney maakt momenteel remakes van zo'n beetje elke animatiefilm die het ooit gemaakt heeft. Onder meer een nieuwe Mulan is op komst. Maar die film gaat niet dezelfde fouten maken als bijvoorbeeld The Lion King, dat gezien werd als een te gemakkelijke remake van het origineel.


De implicatie daarvan is dat er geen muziek in de live-action versie zal zitten. Daarnaast is er geen ruimte voor het draakje Mushu. Regisseur Niki Caro heeft daar een goede reden voor, die uitgelegd wordt in een interview met de site Digital Spy.

Waarom niet?
"Ik bedoel, en dan gaan we terug naar de vraag van realisme, we gaan niet zomaar zingen als we op het punt staan de strijd aan te binden," aldus Caro. "Ik bedoel daarmee niks negatiefs ten aanzien van de animatiefilm. De liederen zijn briljant en als ik er de kans toe had gehad, zou ik ze gebruikt hebben. Maar we eren de muziek uit de animatiefilm wel op belangrijke wijze. Dat is voor mij ook zo belangrijk aan deze remake: het feit dat het echt kan zijn. Dit is het verhaal van een meisje dat ten strijde trekt."

"De animatiefilm staat dan ook meer op zichzelf. In deze film is er trouwens wel een wezen dat als spirituele representatie van Mulans voorouders dient. Maar een nieuwe versie van Mushu? Nee, die ga je niet zien," luidde de conclusie. Vanaf 26 maart in de bioscoop!

NieuwsFilm

meest populair