Algemeen

Wordt 'Birds of Prey' een flop of een nieuw succes?

De volgende DC-film verschijnt bijna in de bioscoop.

door Bram de Groot om 07:10 in Algemeen
Over een paar weken keert Margot Robbie's Suicide Squad-personage Harley Quinn weer terug op het witte doek. Begin februari verschijnt namelijk de DC-film Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) van regisseur Cathy Yan!

De grote vraag is of de film het succes van de voorgaande DC-films kan evenaren. Zo werd Shazam! erg sterk ontvangen en noteerde Aquaman boven het miljard. En dan nog maar te zwijgen over het enorme succes van Joker. Nu zijn de eerste box office-voorspellingen binnen en volgens Comicbook.com zou de film zo'n 49 tot 55 miljoen dollar gaan ophalen in het eerste weekend in de States.


Goed voor een succes?
Een start van zo'n 50 miljoen dollar zou niet verkeerd zijn. De R-rated film kostte tussen de 75 en 100 miljoen dollar om te maken en is al een succes als deze zo'n 300 miljoen dollar wereldwijd ophaalt. Aangezien het zwak ontvangen Suicide Squad tot 750 miljoen kwam, moet minimaal een break-even score er wel inzitten. Zo startte Shazam! met 53 miljoen dollar in de States en eindigde wereldwijd op $365 miljoen dollar.
Ook met personages als Roman Sionis / Black Mask (Ewan McGregor), Helena Bertinelli / Huntress (Mary Elizabeth Winstead), Dinah Lance / Black Canary (Jurnee Smollett-Bell), Renee Montoya (Rosie Perez) en Cassandra Cain (Ella Jay Basco) verschijnt Birds of Prey op 6 februari in de Nederlandse bioscoopzalen. Ga jij deze DC-film bekijken op het witte doek?16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Ik neig meer naar een flop.

Civilian Supreme

Avatar

Van de week pas de trailer gezien en ik vraag mij af voor wie deze film bedoeld is.
Ik ben een aardige Dc fan maar zie werkelijk niks in de trailer wat mijn interesse opwekt.
Vind het sowieso raar dat in dit soort projecten zoveel geld word gestopt en een Superman vervolg maar niet van de grond komt. Of een goede Green Lantern.

Daarbij moeten we net als bij Venom, Joker, Morbius en nu Harley Quinn weer de geforceerde sympathie krijgen voor de schurk? Als ze volledig slecht zijn gaat er natuurlijk niet genoeg publiek naar de film.

Monojaxx

Avatar

Het wordt een enorme flop! Een film met alleen maar vrouwen in de hoofdrol werkt niet. Daar zijn al genoeg voorbeelden van. Ooit wel eens een leuke vrouwelijke cabaretière gezien? (Ok, Brigitte Kaandorp dan, maar dat lijkt af en toe net een vent).

starbass

Avatar

Probleem is dat de laaste DC films allemaal zo ontzettend slecht zijn, met name Suicide Squad als prequel voor deze film.
Maar slechter dan de squad kan deze niet zijn, dus ik kijk hem wel een keer thuis.

De VGR

Avatar

Dikke vette flop, op deze film zit werkelijk niemand te wachten!
Suicide Squad wilde men zien vanwege de nieuwsgierigheid naar de nieuwe Joker door Letho (samen met Harley Quin). (en Will Smith zat er in). Bleek uiteindelijk een rukfilm.

Chrischzz

Avatar

In SS was juist Margot het beste/leukste aan die film. Dus ik snap wel dat ze een film rond Quin maken.

Of het wat is, geen idee.

Jamal M

Avatar

Denk wel dat er zat animo is vooral na de laatste Joker-film. De film gaat stiekem bezocht worden door degene die negatief tegenover deze film staat en een grote deel bezocht worden door de vele tieners! Gezien de lage budget zal dit wel een hitje worden!

Civilian Supreme

Avatar

^nee, gaat niet gebeuren.
Quinn werkt misschien als bijpersonage, niet als hoofdpersoon.
Het belabberde Suicide Squad wist met de trailer nog genoeg interesse op te wekken, deze zeker niet.

Mas7

Avatar

F L O P

RobzZ01

Avatar

Ah het negatieve blikje is weer opengetrokken. DC is gewoon erg lekker bezig sinds Wonder Woman (Justice League was toen al niet meer te redden) en zo’n eigenzinnig project als Birds of Prey valt juist te prijzen. DC durft iets anders neer te zetten. Shazam! is totaal anders dan Aquaman die weer totaal anders is dan Wonder Woman etc.

Niets ten nadele van Marvel maar die heeft wel standaard Marvel formule waar niet vaak van afgeweken wordt.

De laatste trailer voor Birds of Prey was erg sterk en naar verluid komen de reviews gelijk na de premiere, al 10 dagen voor de officiele release, naar buiten. Dat laat zien dat WB vertrouwen heeft in t project. Laat maar komen!

Sunspot

Avatar

Neig ook naar een lichte flop, of matig succes.

Ligt er ook aan of dit weer een film wordt a la Ghostbusters/Charlies Angels 2019.

Er is vooralsnog geen vraag naar, kijk naar al die film van de afgelopen jaren.

Maar goed, kan ook heel leuk worden, maar als ik de trailers zie, tja...

kokosnoot

Avatar

Ik ben benieuwd! Hoop dat het toch vermakelijk wordt Smiley face

rainking

Avatar

Ik hoop dat deze film flopt. Ze zijn zo ver verwijderd van het bronmateriaal dat er niks meer van heel is. En het hoeft echt niet 100% precies hetzelfde te zijn, maar iets meer dan die ene procent dat het nu lijkt te zijn zou toch prettig zijn. Waarschijnlijk ga ik 'm toch wel in de bios kijken, in de hoop dat ik ongelijk blijk te hebben, maar daar ga ik eigenlijk niet vanuit.

David Mills

Avatar

Waarschijnlijk een flop want een actie/ comedy film met alleen vrouwen werkt inderdaad niet: Ghostbuster, Charlies Angels, Oceans eight. Widows is wel geslaagd maar is ook geen comedy

007

Avatar

een flop

NieuwsFilm

meest populair