Algemeen

Oscar Isaac (Ex Machina) scoort hoofdrol in verfilming van graphic novel 'Ex Machina'

Om verwarring te voorkomen, wordt de titel van de verfilming aangepast naar The Great Machine.

door Zilko Tarici om 15:13 in Algemeen
The Hollywood Reporter weet vandaag te melden dat Oscar Isaac (Star Wars: The Force Awakens) de hoofdrol zal spelen in The Great Machine, een verfilming van de bejubelde stripreeks Ex Machina van Brian K. Vaughan. Isaac zal de film tevens produceren.

Vaughan en tekenaar Tony Harris brachten Ex Machina voor het eerst uit in 2004 via DC-aftakking Wildstorm. In de comic volgen we de politieke loopbaan van hoofdpersonage Mitchell Hundred, die uiteindelijk de burgemeester wordt na de gebeurtenissen van 11 september 2001. De strip zit daarnaast vol met flashbacks naar Hundreds tijd als superheld The Great Machine. Als dit heroïsche alter-ego kan Hundred praten met alle mechanische apparaten en ze laten doen wat hij wilt. Vaughan en Harris produceerden in totaal 50 delen van de strip en twee specials tot de reeks ten einde kwam in 2010.

Verwarrende titel
Productiemaatschappij heeft de titel van de verfilming nu aangepast naar The Great Machine om verwarring te voorkomen met Alex Garlands film Ex Machina uit 2015 (waarin Isaac de hoofdrol speelde!). Het script van de film wordt geschreven door Anna Waterhouse en Joe Shrapnel. Holltwood probeert Ex Machina al zeker 15 jaar te verfilmen. New Line probeerde dit voor het eerst in 2005, maar kreeg het niet voor elkaar. In 2012 keerde daarop de filmrechten terug naar Vaughan en Harris. Vaughan zal de filmversie nu ook produceren.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ridjieddo

Avatar

Goeie strip, jammer van de casting. Had liever iemand anders gezien. Had ook liever een serie gezien ipv film. Brian K. Vaughan altijd +1

evilvermins

Avatar

Goeie acteur ook.
Heb de strip niet gelezen, past Isaac niet goed bij het character uit de strip?

Het verhaal klinkt in ieder geval intrigerend. "Leven" machines in dat universum? Of gaat het meer om een soort hacken van de machines. Dat 2e zou mijn voorkeur hebben

NieuwsFilm

meest populair