Algemeen

Patrick Stewart sprak met Marvel Studios over 'X-men'

Ook over een mogelijke terugkeer van de oude Charles Xavier.

door Bram de Groot om 10:23 in Algemeen
Hoe zal het verlopen; de komst van de X-Men naar het grote Marvel Cinematic Universe? Vooralsnog blijft het voor de buitenwereld gissen, maar Marvel Studios en studiobaas Kevin Feige zullen vast al een uitgewerkt idee op de plank hebben liggen.

Dat de X-Men het moeten stellen zonder de Charles Xavier / Professor X van acteur Patrick Stewart lijkt voor de hand te liggen en dit is nu bevestigd door de acteur zelf. Hij sprak met Feige over zijn aandeel. "Ik heb Kevin Feige een paar maanden geleden ontmoet en we hadden een lang gesprek," vertelde Stewart aan Digital Spy. "En er zijn suggesties gedaan, waaronder over Charles Xavier."

Geen terugkeer als Xavier
"Dit is het probleem. Als we Logan niet hadden gemaakt, dan zou ik waarschijnlijk nog een keer in die rolstoel stappen om Charles Xavier te spelen," voegde Stewart toe. "Maar Logan heeft dat allemaal veranderd." In de Marvel-film Logan zagen we hoe niet alleen het verhaal van Hugh Jackmans Wolverine werd afgerond. Ook Stewarts Xavier verdween (voor een tweede keer) van het toneel.
De 79-jarige acteur zal de rol ongetwijfeld overlaten aan een nieuwe acteur, of Marvel wil iets gaan doen moet James McAvoy's Charles Xavier uit de laatste vier X-Men sagafilms van 20th Century Fox.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maikjax

Avatar

In mijn ogen kan het niet meer goed worden gemaakt. 2x verschillende mystique Rebecca Romijn / Jennifer Lawrence Dan hebben we Sabre tooth in deel 1 en in Wolverine... Dan gaan we terug in de tijd en hebben we weer jongere X men's en ga zo maar door. Vroeger was ik helemaal fan van de tekenfilm X-men maar na de films is het niet bijzonders meer.

Frietgezicht

Avatar

^ Dat verpest op zich niet de oude reeks. Over vele filmseries(zoals Star Wars) verschillen de meningen maar dat verpest de oude reeks niet per se.
Net als bij Terminator kun je alle vervolgen na deel 2 negeren.
X-Men 1 en 2 zijn sterk, First Class en tDoFP mooie prequels en Logan als afsluiter met Deadpool voor spinoff achtige humor erbij. Als je die films aan iemand laat zien is het een leuke serie.


Bij Marvel beginnen ze overnieuw en als ze verstandig zijn laten ze o.a. Mystique eruit die in de tekenfilms ook amper te zien was(en zeker niet aan de kant van de X-Men)

KekeBaas

Avatar

Mystique is juist heel interessant in het oorsprongsverhaal van Rogue. Zij is namelijk haar stiefmoeder en stuurt Rogue er op uit om Captain Marvel te vermoorden. Doordat Rogue Captain Marvel aanraakt krijgt ze uiteindelijk ook de krachten om te vliegen (iets wat in de tekenfilm nooit is verklaard), en uiteindelijk keert ze zich tegen haar stiefmoeder en komt ze bij de X-Men terecht.

KekeBaas

Avatar

Het grote voordeel van dat de rechten van X-Men nu bij Marvel/Disney zitten, is dat ze karakters uit de X-Men reeks nu ook in andere films kunnen gebruiken en niet perse hoeven te gebruiken in X-Men films. Ik zou bijvoorbeeld zelf graag een Illuminati film willen zien of Wolverine vs Hulk.

Maikjax

Avatar

@frietgezicht
Ik snap je tekst en uitleg. Voor mijn zelf vind ik het jammer zie verhaal acteurs. In X men 1 zie je door de hele film dat Sabretooth en Wolverine helemaal geen verleden of wat dan ook hebben terwijl in de film wolverine dat ze vanaf kinds af aan al samen zijn
volgens mij als broers en daarna samen op avontuur/overleven gaan. Die chemie zie ik niet terug in X1. En " correct me if I am wrong" maar ook idem het verhaal Mystique en Charles Xavier. Voor me gevoel als ik naar de meeste films van X men kijk dan zit daar geen chronologische verhaallijn in.

GreenHornet

Avatar

Ik hoop dat ze Xmen in ander Universum plaatsen.

Sparrow_LW

Avatar

@GreenHornet.... in een universum ver ver hier vandaan...? misschien wel leuke crossover ... Smiley face , nee, slaat nergens op.... On topic: als marvel de x-men in het MCU wil zetten dan wens ik ze veel succes met geloofwaardig houden als ze de willen aansluiten bij de laatste films..... Jennifer Lawrence en Sophie Turner mogen van mij thuis blijven... maar Fassbender en McAvoy mogen blijven van mij.

En Patrick Steward moet lekker verder gaan met Picard....

Frietgezicht

Avatar

@ Maik, omdat elke regisseur schijt heeft aan de andere films. De een doet alsof Sabretooth nooit meedeed, de ander alsof we Juggernaut nooit eerder zagen enz. Waar jij het over hebt moet je eigenlijk niet eens meer op letten want het slaat nergens op.
Toen ze X-Men 1 maakte(wat toen een unieke film was in het genre en de weg opende voor o.a. het mcu) hadden ze niet verwacht dat er een solo Wolverine film zou komen en Sabretooth nog van pas kwam.

Chrischzz

Avatar

Voor het MCU moeten ze gewoon alle voorgaande X-men films negeren.

Opnieuw de handel introduceren (of niet eens) en doorgaan.
Het enge nadeel is dat ze qua acteurs het lastig gaan krijgen als ze McKellan, Stewart, Fassbender, McAvoy, Hoult en Jackman niet meer kunnen/willen gebruiken, zij waren wel het beste uit de reeks.

Maikjax

Avatar

@frietgezicht
Nogmaals ik snap je jongen maar voor mij is de fun er vanaf. En op je laatste opmerking over solo Wolverine... Daar sluit ik me volledig bij aan.

Mas7

Avatar

De X-Men Filmserie van Fox compleet negeren en totaal rebooten binnen het Marvel Multiverse.

De enige logische en makkelijkste oplossing.

Fox heeft er, nadat ze niet gebruik hebben gemaakt van De veranderingen van Days of Future Past, een zooitje van gemaakt qua rode draad.

Diverse connecties tussen mutanten kan je nu binnen MCU opnieuw bewandelen en het nu goed doen Met elementen uit de Comics en a la de favoriete X-Men tekenfilmserie uit de jaren ‘90!

Spider-fan

Avatar

Frietgezicht:

Ik heb nog gereageerd op een heel oude review van je over Stephen King's The Stand. Ik vond je opmerkingen daarover wel interessant. Staat op de pagina van de serie (hoort eigenlijk niet op FT thuis, want het is geen film), maar als het je niet meer interesseert begrijpelijk natuurlijk. Ik heb hem net besteld op blu-ray, dus ik las het toevallig.

Sunspot

Avatar

Wat is dat nou voor onzin man, alsof die Disney kiddies Logan mogen zien :D.

Sowieso moeilijk om te doen, maar zou zo vet zijn om Patrick terug te zien.

Ding is dat Stewart/McKellen en de jongere versies McAvoy/Fassbender zo goed waren, dat ze wat mij betreft mogen terug keren, maar zou wel raar zijn denk.

Of ze moeten heel dat nieuwe team terugneemn, met Hoult, Lawrence etc.

Heb gewoon een zwak voor Patrick Stewart, zo goed als Xavier, maar ook in andere rollen/films Smiley face

En Fassbender is gewoon te cool als Magneto!

Sunspot

Avatar

@MaikJax

Ja, dat is altijd het probleem geweest, geen continuïteit zowat.

maar kan gewoon werken, maar moet dan zeer goed gedaan worden, parallelle universa bijv, kan goed werken. Verklaart alles ook gelijk Smiley face.

LIever andere verklaring, maar sowieso is het een mogelijkheid, zelfs in het echte leven van ons Smiley face

NieuwsFilm