'New Mutants' gewoon verbonden met andere 'X-Men'-films?

'New Mutants' gewoon verbonden met andere 'X-Men'-films?

Producente Karen Rosenfelt licht ook toe waar op de tijdlijn de film zich precies afspeelt.

In The New Mutants wordt een groep jonge mutanten gekweld door demonische krachten. De film oogt behoorlijk duister en lijkt in de verste verte niet op de andere X-Men-films van Fox. Is The New Mutants verbonden met deze superheldenfilms?

Bekijk de afbeelding
The New Mutants is oorspronkelijk gemaakt als hoofdstuk in het X-Men-universum van Fox. Dat blijkt uit een nieuw verschenen interview met regisseur Josh Boone, dat enkele jaren geleden tijdens een setbezoek al heeft plaatsgevonden. "Er zitten referenties in en dingen die deel uitmaken van het grotere geheel, maar we vonden het belangrijk dat de film qua toon en esthetiek op zichzelf zou staan", vertelde hij destijds.


Eerder gerucht
Door Disney's overname van Fox is het niet helemaal duidelijk of The New Mutants nog een 'echte' X-Men-film is. Eerder ging het gerucht rond dat de film volledig losstaat van de reeks.


'Tijdloos'
Wel weten we nu zeker wanneer het verhaal van The New Mutants zich ongeveer afspeelt. "De film is eigentijds tijdloos", onthult producente Karen Rosenfelt namelijk in een ander interview, "maar we definiëren de precieze plaats op de tijdlijn verder niet". The New Mutants speelt zich dus niet in de toekomst, maar ook niet in het verleden af, aldus Rosenfelt.


The New Mutants demoniseert vanaf 3 april de Nederlandse bioscopen!

NieuwsFilm

meest populair