Celebrity

'Adam Sandler's arrogantie kost hem een Oscarnominatie'

Anoniem Oscarlid legt uit waarom acteurs nominaties misliepen.

door FilmTotaal om 16:34 in Celebrity
Nog niet zo heel lang geleden verscheen een artikel waarin Adam Sandler zich uitliet over het feit dat hij niet is genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in Uncut Gems. De acteur was natuurlijk teleurgesteld, maar nu laat een anoniem Academy-lid weten waarom Sandler is overgeslagen.

Zo zei het jurylid: ''Sandler's acteerprestatie in Uncut Gems is een krachttoer, maar hij wordt in Hollywood nog niet echt serieus genomen. Hij is zich aan het ontplooien als een topacteur, maar tegelijkertijd speelt hij mee in domme Netflix-komedies. We moeten elk jaar weer kiezen tussen enorm veel films en acteurs en dat is verre van makkelijk, maar acteurs krijgen ook een bepaalde naam. Zo weet je dat acteurs als Leonardo DiCaprio en Jonathyn Price altijd weer kwaliteit leveren, maar Sandler hoort nog niet thuis op dat lijstje''.

Arrogantie
Sandler zei nog vóór de Oscarnominaties dat als hij niet genomineerd zou worden, hij een superslechte film zou maken om zo wraak te nemen. Volgens het jurylid heeft hem dit ook geen goed gedaan: ''Nogal wat leden vonden hem erg arrogant overkomen. Het was respectloos en het heeft hem zeker niet geholpen''.

Jennifer Lopez en Eddie Murphy
Sommige mensen dachten dat Jennifer Lopez en Eddie Murphy kans maakten op nominaties voor hun rollen in respectievelijk Hustlers en Dolomite is My Name. Ook hier liet het anonieme jurylid zich over uit: ''Hustlers is eerst en vooral geen Oscarfilm. Hij is niet verfijnd genoeg en ik ga ervan uit dat sommige acteurs die lid zijn van de Academy de film daarom niet gezien hebben. Acteurs zien Jennifer Lopez meer als een fenomeen dan als een actrice. Kijk maar naar vorig jaar, toen Lady Gaga het af moest leggen tegen Olivia Colman. Zij wordt namelijk wel als een echte actrice beschouwd.''

''Wat betreft Eddie Murphy, zijn campagne kwam af en toe wat geforceerd over. Zo presenteerde hij in een keer Saturday Night Live, terwijl hij die show al zeker 35 jaar genegeerd heeft. Ik was geen fan van hoe hij te werk ging om een Oscarnominatie binnen te slepen. Maar ik weet zeker dat als hij nog eens zo'n geweldige rol neerzet, hij genomineerd zal worden. Hetzelfde geldt voor Adam Sandler''.

NieuwsFilm

meest populair