Algemeen

Fans woedend dat Mushu-draakje niet in 'Mulan' zit

Waarom kiest Disney hiervoor?

door Bram de Groot om 07:16 in Algemeen
In maart verschijnt de volgende live action sprookjesfilm van Disney en dit keer wordt de animatiefilm Mulan uit 1998 tot leven gewekt. De Chinese actrice Liu Yifei speelt de heldin Hua Mulan, maar zij zal niet beschikken over het draakje Mushu.

Over de film van regisseur Niki Caro, bekend van The Zookeeper's Wife uit 2017 werd eerder bekend dat deze geen musical wordt en de belangrijke personages Li Shang en Shan Yu en zijn vervangen door nieuwe. Ook blijkt dat het draakje Mushu niet in Mulan zit. En fans zijn hier niet blij mee.

Heftige reacties van fans
In de animatiefilm werd het draakje Mushu ingesproken door Eddie Murphy en het is een belangrijk en geliefd figuurtje onder de fans. Regisseur Caro vindt dat zijn aanwezigheid niet hoeft, aangezien er een andere spirituele weergave van de voorouders van Mulan komt. Vanaf 27 maart draait Mulan in de Nederlandse bioscoopzalen! Hieronder reacties van flink wat fans.


Check ook:
Gave foto's uit Tenet, Wonder Woman 1984, Bond 25, Mulan, Black Widow en meer!


19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Dat was toch al echt SUPER lang bekend? En dat pretendeert dan fans te zijn.... er nu pas achter komen.

Overlord

Avatar

The lion king en Beauty and the beast werden afgekraakt omdat het te veel op de tekenfilms leken, nu willen ze er een andere draai aan geven en is het ook weer niet goed.
Onmogelijk om iedereen tevreden te stellen dus.

De trailer ziet er goed uit, ik ga hem wel kijken

Master Of Films

Avatar

Overlord "The lion king en Beauty and the beast werden afgekraakt omdat het te veel op de tekenfilms leken,"
Is dat zo? Ik vind dat niet (imho).

De meeste film critici waren wel ontevreden met The Lion King. Beauty and the Beast (wat ook gewoon een 1 op 1 kopie film was) kreeg ook van de film critici een lovende kritiek kaartje. Smiley face

De hersenloze bioscooppubliek vonden beide veilige films wel goed. Kijk eens naar de box office cijfers van deze films. Als het werd afgekraakt, waren deze 1 op 1 copy films dan zo enorm succesvol geworden? Ik praat echter niet over een paar tientjes!

Of all the Disney remakes that have hit theaters since Alice, The Lion King is by far the highest grosser both domestically ($543.6 million) and worldwide ($1.65 billion). It opened strong in China with nearly $100 in its first week and crossed the billion-dollar mark after 19 days. The film is one of two 2019 releases (along with Avengers: Endgame) to crack the top ten highest-grossing opening weekends of all time.


Yup, it's official. Disney made it official two hours ago but I wanted to wait until we had actual numbers. Beauty and the Beast earned another $2.4 million in North America and $6.8m overseas yesterday. That gives the $160m-budgeted blockbuster a $438.3m domestic total and a $564.1m overseas cume for a whopping $1.0024 billion worldwide gross.


Nostalgie prikkels maakt men kritiekloos. Duidelijk dat de fans Mushu en de liedjes erin willen hebben. Men wil graag een Lion King behandeling hebben. Same old shit met een CGI update.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Waar komen ze nu mee af? Da’s al meer dan een jaar ofzo bekend.

CaptainCab

Avatar

Mensen die enkel willen zien wat ze al hebben gezien. Hun eigen verlies. Dat draakje was sowieso lame, de verplichte 'komische' sidekick ingesproken door een celebrity.

Rutherford

Avatar

“De hersenloze bioscooppubliek”

Ik deel je mening dat The Lion King een gemakkelijke remake was, maar je verwoording niet. Typisch gevalletje van iemand die zich beter voelt dan de rest.

Master Of Films

Avatar

Dat mag je vinden Rutherford. Ik ben echter niet de enige met zo'n mening. Smiley face

Hoe dan ook, ik blijf bij mijn standpunt. Bovenstaande Twitter berichtjes getuigen alleen maar mijn bevestiging. Het "nu al" klagen dat er geen Mushu in de film zit, wat allang bekend was. Tevens wil men weer een Lion King herhaling behandeling hebben. Alleen door dit soort fan dwaasheid zal ik mijn verwoording "hersenloze bioscooppubliek" gewoon verder gaan gebruiken. Smiley face

RoberPaulsen

Avatar

"I'm actually raging". Sorry maar als je je zo druk maakt om het ontbreken van een draakje in een Disney film is het leven misschien iets te zeaar voor je en zie ik maar één uitweg.
Die zogenaamde fans van films zijn nogal snel op hun teentjes getrapt, misschien is het beter om maar uit het leven te stappen als elk klein ding je zo hard raakt.

loooping

Avatar

Hahahah kijk jullie het allemaal wel even weten Hahahah

Rutherford

Avatar

Ik deel je mening voor 100% hoor. Maar het kwam nogal hautain over. Niets meer. Laten we van deze mug geen olifant maken.

Overlord

Avatar

@ Mof, ik deel je mening hoor.
Financieel erg succesvol maar er waren desondanks veel kritische reacties.
Denk dat de meeste studio's ook niet meer al te veel luisteren naar al deze berichten, zo lang het maar geld in het laatje brengt.
Diverse films die erg goed onthaald worden doen het niet heel geweldig in de bios en brengen dus minder op.
Filmstudio's zijn nu eenmaal beursgenoteerde bedrijven die winst willen maken, dus wordt er idd veel popcorn materiaal gemaakt wat de grote massa lekker vind.
Veel remakes, sequels, prequels etc.
Hier komt ook het meeste nieuws over binnen, en er zijn dus ook daardoor veel meer artikelen op FT over deze films.
Er worden ook nog steeds heel veel mooie films gemaakt die erg weinig aandacht krijgen .

Sparrow_LW

Avatar

Woedend zijn om het ontbreken van een draakje in een film? pfff door al dat overdrijven op social media verliezen woorden hun kracht tegenwoordig. Epic betekent ook al niets meer.... Stel je niet zo aan zeg. Als je daar al woedend om moet worden.... pfff Hoe voel je je dan wanneer je fiets wordt gejat? dan ben ik pas woedend... het ontbreken van een draakje, dat zorgt bij misschien voor 1 opgetrokken wenkbrouw een een opmerkig als "och, hoort die er eigenlijk niet bij?, niet, nou dan niet".... maar ik ga hem toch niet kijken, dus boeit niet..... als er straks geen reuze zandwormen in Dune zitten, dan ben ik misschien wel pissig... haha of niet.

Hiss

Avatar

Nou, dat wordt een draak van een film...... ha ha....haha. ha

Frietgezicht

Avatar

Als ze 1x dr tieten laat zien in plaats van een draak in de film zijn ze allemaal weer vrolijk

Hiss

Avatar

@Frietgezicht
Wat dat betreft hoef je denk ik geen vuurwerk te verwachten aangezien deze mevrouw zich heel makkelijk voor schijnt te kunnen doen als man in de film. Dat schept wel een bepaalde verwachting waarbij ik betwijfel of dat meer spektakel oplevert dan een heuse cgi draak.

Frietgezicht

Avatar

^ Oh je bedoeld zo eentje met 2 ruggen.

Frietgezicht

Avatar

Over draken gesproken, keek van de week die afl van The Witcher met die draak. We lagen echt helemaal dubbel hoe slecht en onbedoeld komisch dat was.

Grendizer

Avatar

Fans...of de standaard twitter zeurpietjes?

Sunspot

Avatar

Ken die serie niet, maar kan wel begrijpen waarom fans het niet leuk vinden

NieuwsFilm

meest populair