Algemeen

Disney maakt live-action 'Bambi' met 'Captain Marvel'-schrijfster

Disney brengt wederom een van zijn animatieklassiekers opnieuw tot leven.

door Jeffrey Kouters om 11:54 in Algemeen
Disney heeft groen licht gegeven aan een live-actionbewerking van zijn animatieklassieker Bambi uit 1942. De studio heeft ook al twee sterke schrijfsters voor het project ingehuurd. Dat meldt The Hollywood Reporter.


Disney werkt aan een nieuwe live-actionremake. Ditmaal maakt de studio een nieuwe versie van Bambi. Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) en Lindsey Beer (Sierra Burgess Is a Loser) - twee veelbelovende namen - hebben de eervolle taak gekregen om het verhaal van de klassieker te vertalen naar een nieuwe, moderne versie.

Disney ontleende het verhaal aan een gelijknamig boek van de Oostenrijkse schrijver Felix Salten, dat in 1923 uitkwam. Het verhaal gaat over het jonge, onhandige hertje Bambi. Hij leert samen met zijn vriendjes Stampertje het konijn en Bloempje het stinkdier zijn plaats in het grote bos kennen.

Levensecht hertje
Overigens wordt de nieuwe Bambi officieel geen live-actionfilm. Disney beroept zich namelijk opnieuw op de fotorealistische animatietechnieken die eerder successen als The Lion King (2019) en The Jungle Book (2017) tot leven hebben gebracht.

Disney heeft nog geen regisseur aangetrokken voor Bambi. Het is ook nog niet bekend wanneer de film in de bioscoop (of op Dinsey+?) moet verschijnen.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Een CGI update van Bambi waar o.a. de script schrijfster van Captain Mary Sue zich mee gaat bemoeien. Daar hoort maar 1 reactie bij.

GreenHornet

Avatar

zeker met een vrouwelijke Bambi en een Woke verhaal

Mav Damian

Avatar

Waarom verbaasd me dit niet.

Frietgezicht

Avatar

Voor de allerkleinsten wel leuk maar de wat oudere kids zijn tegenwoordig wel wat meer gewend qua gebeurtenissen, karakters, humor enz. Er gebeurd natuurlijk wel erg weinig.
Zelfs als kind heeft deze nooit indruk gemaakt zoals Aladdin, The Lion King enz dat deden.

Het is wachten op nieuws rond een remake van Frank & Frey

CaptainCab

Avatar

Als het geen live-action is, noem het dan geen live-action, Filmtotaal :')

Chrischzz

Avatar

Yes!!
Ik kan niet wachten, dit wordt vet!

Hiss

Avatar

Ik mis deze standaard reactie nog dus ik voeg hem even toe: Zal wel niet R-rated zijn dus slecht.

Arnold_FF7

Avatar

Ben gelijk enthousiast over dit nieuws. Ga zo door disney en hopelijk leren jullie het wel als het mis ga bij de box office

Artificialis

Avatar

De kracht van de originele Bambi is mede hoe duister die film eigenlijk was. Ik vrees dat een remake voor de gevoelige generatie van de 21e eeuw zal worden gemaakt. Dat betekent dat alles ongetwijfeld een stuk rooskleuriger in beeld zal worden gebracht.

Xenolicker

Avatar

Kijk hier wel naar uit. Heb het origineel nooit gezien, dus dat is een pluspunt. Ik ben vooral benieuwd naar Stampertje; dacht tot voor kort dat 'ie een vriendje van Sneeuwwitje was (Of zit 'ie toch ook in 'Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen'? Is dat soms hetzelfde filmuniversum?) en ik wilde zelfs een komisch duo beginnen genaamd 'Stampertje & Sneeuwwitje'. Stampertjes naam natuurlijk als eerste omdat 'ie zelf geen eigen film heeft, hoewel ik dan de rol van Sneeuwwitje op me zou nemen...

NieuwsFilm

meest populair