Algemeen

Disney-iconen geheel niet blij met remakes als 'The Lion King' en 'Aladdin'

The Lion King heeft "uitdrukkingsloze animatie".

door Bram de Groot om 07:18 in Algemeen
Het Disney-duo John Musker en Ron Clements zijn de namen achter geliefde animatieklassiekers als Aladdin (1992) en The Little Mermaid (1989). Het tweetal blijkt niet heel blij met de huidige reeks remakes.

"Ik zie graag dat nieuwe technieken in animatie worden ontdekt. Ik vind het idee dat het medium voldoende elasticiteit en potentieel heeft geweldig, zodat er komende jaren uiteenlopende verhalen mee verteld kunnen worden," aldus Musker tegenover The Hollywood Reporter. "Ik ben verbijsterd door de live-action remakes. Hoewel de meest succesvolle voor mij ironisch genoeg degene zijn die het bronmateriaal in grotere mate herinterpreteren, zoals Maleficent."

Uitdrukkingsloze animatie
Over de blockbuster The Lion King van verleden jaar zegt Musker: "Ik vind Favreau een briljante filmmaker, maar de shot-voor-shot remake van de handgetekende Lion King en de uitdrukkingsloze animatie in zijn film raakten me niet. Ik zou liever meer originele verhalen zien," aldus Musker die ook niet inziet waarom sprookjesfilms herhaald moeten worden. "Maar Frozen 2 heeft net meer dan $1 miljard verdiend, dus wie ben ik?"

Er werd ook gevraagd wat ze vinden van de aankomende live action-remake The Little Mermaid. Clements gaf enkel aan dat deze animatiefilm "heel speciaal" voor de beide heren is. "Voor mij was ze [Ariel] zoals iemand die droomde deel uit te maken van een wereld die heel anders was dan die van haar, hoe onmogelijk dat ook leek."

Voor Musker en Clements betekende De kleine zeemeermin hun definitieve doorbraak op het witte doek. Van de tweede verscheen in 2016 nog het avontuurlijke Moana.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

De enige reden waarom ze gemaakt zijn is geld.
De originele animatiefilms blijven de echte klassiekers die kinderen over 10 jaar nog steeds te zien krijgen en de live-action versies zie je alleen nog maar op tv rond de kerstdagen.

Frietgezicht

Avatar

^ vast wel en het is een bedrijf dus logisch.

Ik vind het wel leuk. Klassiekers uit mijn jeugd op een andere manier bekijken heeft wel wat en Jungle Book vond ik erg geslaagd en kijk ik toch echt liever dan het origineel.
En als ze tegenvallen hebben we het origineel nog.
Verwacht bijv niet veel van The Little Mermaid maar best nieuwsgierig om de ‘reboot’ te zien.

McGraig

Avatar

Ik heb me met de remake van The Lion king prima vermaakt in de bios maar hij kan lang niet tippen aan het origineel. Bijvoorbeeld de scène met marcherende hyena's is geniaal. Bijna kunstzinnig zelfs. Met zo'n fotorealistische versie zijn de makers veel meer beperkt in hun creativiteit.

adofmirosch

Avatar

Ik vond Jungle book echt heel erg geslaagd. Dat was een complete nieuwe film met leuke verwijzingen naar de oude klassieke Jungle book.
Ook Pete's dragon was een prima film, maar goed dat is geen remake van een animatie film.
De films die daarna kwamen vielen vies tegen. Het zijn lopenband films geworden en volgens mij krijgen de regiseurs ook geen enkele vrijheid.
Ik bedoel de Favreau maakt eerst de geweldige Jungle book en daarna een knip en plak film als Lion king? Of Guy Ritchie die helemaal niks van zijn eigen stijltje in Aladdin heeft (mogen?) Verwerken.

Nope dit kan je geen films noemen. Het is indd voor het domme publiek.

Master Of Films

Avatar

Het duo John Musker en Ron Clements en mijn persoontje zijn een trio geworden. We spreken dezelfde wereldtaal. Smiley face

adofmirosch "Het zijn lopenband films geworden"
En terecht, want de demente kritiekloze Disney schills zijn boos op de TwitterT. Geen Mushu! Hoe durven ze!

adofmirosch "Nope dit kan je geen films noemen. Het is indd voor het domme publiek."
Lol.
Volgens mij had ik dit ook al eerder geventileerd mbt Disney Xerox remakes, maar toen werd dat niet in dank afgenomen. Smiley face
Ik noem ze voortaan Disney's strontvliegen, komt minder elitair over. Smiley face

Rutherford

Avatar

Ze hebben geen ongelijk.

reporterdavid91

Avatar

Vond het verhaal van Lion King nog steeds fantastisch. Vind het wel tof dat het weer in de bios is.

NieuwsFilm

meest populair