'Lord of the Rings'-regisseur Peter Jackson maakt nieuwe film!

'Lord of the Rings'-regisseur Peter Jackson maakt nieuwe film!

Hij gaat nu werken aan een documentairefilm over de Beatles.

Peter Jackson werkt aan een nieuwe documentaire. De man, die achter de filmreeksen The Hobbit en The Lord of the Rings zat, maakte een tijd geleden ook de documentaire They Shall Not Grow Old en maakt nu iets nieuws: een documentaire rond de Beatles.

De documentaire wordt gemaakt met behulp van 55 uur aan studiomateriaal dat is opgenomen in 1969 voor de film Let It Be Het project is vandaag aangekondigd ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het dakconcert van de Beatles op het kantoor van Apple Records in Londen.

Vijftigste verjaardag
Het is nog niet zeker wanneer de documentaire te zien zal zijn, maar de kans is groot dat deze samenvalt met de vijftigste verjaardag van het concert. Jackson vertelt hierover: "Deze 55 uur aan nooit eerder gezien materiaal en 140 uur aan audio die ons ter beschikking zijn gesteld, zorgen ervoor dat deze film de ultieme ervaring wordt waar fans van de Beatles van hebben gedroomd. Het is als een tijdmachine die ons terugneemt naar 1969, waar we in de studio zitten en zien hoe vier vrienden samen geweldige muziek maken."

NieuwsFilm

meest populair