Tóch nog een prijs voor de kat-astrofale mislukking 'Cats'

Tóch nog een prijs voor de kat-astrofale mislukking 'Cats'

Nota bene eentje die apart voor de titel in het leven geroepen is.

Heb jij Cats in de bioscoop gezien? Gefeliciteerd, dan ben je één van de weinigen, want zowel kritisch als commercieel was het op zijn zachtst gezegd een fiasco. Dierenrechtenorganisatie PETA heeft de film nu als schrale troost alsnog beloond met een prijs.

De adaptatie van Andrew Lloyd Webbers musical heeft afgelopen week een Peta Oscat in ontvangst mogen nemen. Deze alternatieve awards, ooit in het leven geroepen voor 'films die gemaakt zijn zonder daarbij dieren pijn te doen', werden voor het derde jaar op rij uitgereikt.

Winnaars
Cats won in de speciaal voor hen aangemaakte categorie 'beste film over katten waarvoor geen echte katten gebruikt zijn' (letterlijk).

De award voor 'beste film' in het algemeen ging naar The Lion King waar, zoals bekend, enkel volledig geanimeerde dieren in te zien waren.

Joaquin Phoenix mocht de categorie 'beste acteur' meenemen, omdat hij zich al zijn gehele leven inzet voor de rechten van dieren.

Bij 'beste kostuums' kwam Rocketman als winnaar uit de bus, vanwege het feit dat alle kostuums geen enkel stukje écht bont bevatten.

NieuwsFilm

meest populair