Blu-ray review 'Rambo: Last Blood' - Hoe waardig is deze Rambo-afronding?

Sylvester Stallone voor de laatste keer John Rambo.

Bram de Groot 7 februari 2020 16:19 in Blu-ray
Regie: Adrian Grunberg | Cast: Sylvester Stallone (John Rambo), Paz Vega (Carmen Delgado), Adriana Barraza (Maria Beltran), Sergio Peris-Mencheta (Hugo Martínez), Yvette Monreal (Gabrielle), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Bioscooprelease: 06.06.2019 | FilmTotaal Recensie: 2 sterren

Met de regisseur van het vermakelijke How I Spent My Summer Vacation uit 2012 had Rambo: Last Blood een prima afsluiter van de Rambo-filmreeks met Sylvester Stallone kunnen worden. Dit werd het voor velen echter niet. De keiharde actiefilm werd doorgaans zwak ontvangen. Aan de bioscoopkassa's was er waarschijnlijk een winst, maar vermoedelijk verwachtten Sky & co meer.

In de States startte het $50 miljoen kostende Rambo: Last Blood met een nog best redelijke $18,8 miljoen en eindigde wereldwijd op een vermoedelijk prima $91,5 miljoen. De ontvangst was ronduit zwak, met 27% op Rotten Tomatoes met een 3.99/10 als gemiddelde beoordeling. Het publiek was op RT doorgaans veel positiever.


Laatste keer John Rambo

In Rambo: Last Blood heeft John Rambo zich na de laatste missie teruggetrokken op zijn ranch in Texas, vastbesloten te stoppen en verder te leven in de anonimiteit. Tot op een dag een goede vriendin hem om hulp vraagt nadat haar kleindochter ontvoerd is door een Mexicaans drugskartel. Hij besluit nog één keer de wapens te pakken en stort zich in de gewelddadige wereld van de drugs en sekshandel net over de grens in Mexico.

Blu-ray: Rambo: Last Blood

Discs: 1 x Blu-ray | Release: januari 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8719372008591 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze uitgave van Rambo: Last Blood zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant de filmposter met Stallone. De achterkant lijkt een beperkt aantal extra's te voorspellen. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Deze Blu-ray uitgave van Dutch FilmWorks laat wat betreft scherpte een net beeld zien. Ook de kleur is doorgaans prima, al lijken de donkere scènes toch iets op detail in te leveren. Van verdere storende zaken is verder geen sprake.

De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1 en deze brengt de vele wat basic en te overheersende muzikale ondersteuning prima de huiskamer binnen. De muziek werd opgeleverd door Brian Tyler die recent werkte aan titels als Ready or Not en The Fate of the Furious.

Bonusmateriaal

Er staat één extra op de schijf met een interview met Sylvester Stallone. De statische video duurt zo'n 12 minuten en is niet ondertiteld. Voorafgaand aan de film zijn er trailers voor de titels Angel has Fallen, Midway en 10 Minutes Gone.

Wat vind jij van deze laatste Rambo?

Was jij onder de indruk van Rambo: Last Blood? En ben je van plan om deze nog een keer te kijken? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm