Kaskraker 'Bad Boys For Life' bereikt opnieuw een unieke mijlpaal

De laag geanticipeerde actiecomedy blijft vriend en vijand verrassen.

De eerste reacties op de trailers van Bad Boys For Life met wederom Will Smith en Martin Lawrence waren lauwtjes en het was afwachten waar Hollywood-debutanten Adil El Arbi en Bilall Fallah mee aan zouden komen. Maar inmiddels kent iedereen hun naam en spreekt men voorzichtig van "een waardig, al dan niet het beste deel uit de trilogie". En dit lijkt zich ook uit te betalen aan de box-office.

De wereldwijde opbrengst kwam afgelopen weekend op $291 miljoen dollar, waardoor het record van voorganger Bad Boys II ($271 miljoen) werd verbroken. Dat betekent dat de film nu officieel als het meest succesvolle hoofdstuk in de franchise mag worden bestempeld. En dat is best bijzonder, want het komt niet vaak voor dat een derde deel het tweede én het eerste overtreft.

Koning Kassa
Het dus goedbezochte Bad Boys For Life bleef voor het derde weekend op rij zegevieren op nummer #1. Het meeste geld buiten de VS is afkomstig van Groot-Brittannië ($15 miljoen), Duitsland ($12,5 miljoen), Mexico ($10,5 miljoen) en Australië ($10 miljoen). Hoewel de Nederlandse recette voor de studio's een schijntje is, dragen wij met een bescheiden $1,5 miljoen ook een HEEL klein steentje bij aan het internationale succes.

NieuwsFilm

meest populair