Originele blockbusters zijn dit jaar uiterst schaars

Originele blockbusters zijn dit jaar uiterst schaars

Bijna alle films zijn vervolgfilms, prequels, remakes en ga zo maar door.

Afgelopen jaar hadden we een aantal grote en succesvolle originele films op het witte doek. Denk maar aan Us, Once Upon a Time in Hollywood en Knives Out en eigenlijk ook de Netflix-blockbuster The Irishman die succesvol draaide in het filmhuis. Toch is het aandeel originele film in de bioscoopzalen zeer mager.

Ook in 2020 zal het niet anders zijn. Bijna iedere week verschijnt er wel een vervolgfilm of een film gebaseerd op bestaand materiaal zoals strips, romans, games of speelgoed. De echt grote originele bioscoopfilms zijn op twee handen te tellen.

Originele films in 2020
De meeste bekende originele film is Tenet (juli) en komt uiteraard van Christopher Nolan. Hij lijkt een van de weinige filmmakers die een studio nog kan overtuigen om een originele film te maken met een productiebudget van meer dan $200 miljoen.


Ook grote(re) originele films zijn Ryan Reynolds' waarschijnlijk prijzige en gewaagde Free Guy (juli), Wes Andersons dramakomedie The French Dispatch (juli) en Edgar Wrights psychologische horrorthriller Last Night in Soho (september). In oktober verschijnt het scifi-drama BIOS met Tom Hanks en december biedt de originele scifi-oorlogsfilm The Tomorrow War met Chris Pratt.

Pixar / Disney
Opvallend is dat zowel Pixar als Disney met enkel orginele animatiefilms komt. Pixar komt met de originele avonturen Onward (maart) en Soul (juni) en Disney presenteert zelf Raya and the Last Dragon (november).

Dit jaar verschenen al Guy Ritchie's The Gentlemen en Sam Mendes' 1917, maar deze films zijn officieel titels uit 2019.



NieuwsFilm

meest populair