Vijf filmmaskers die net zo mooi zijn als die van Black Mask in 'Birds of Prey'

Vijf filmmaskers die net zo mooi zijn als die van Black Mask in 'Birds of Prey'

Ze hebben iets de verbergen, deze filmpersonages.

Het was de grote vraag toen bekend werd dat Black Mask de schurk van Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn zou worden: krijgt hij zijn iconische masker? De trailer beantwoorde deze vraag positief. Hieronder verzamelen we vijf andere filmmaskers die indruk wisten te maken.




Bekijk de afbeelding
Immortals
De "onsterfelijken" uit 300 worden geïntroduceerd als de persoonlijke garde van Xerxes zelf. De Perzische elitekrijgers zijn de meest dodelijke soldaten uit heel Azië. En daar hoort natuurlijk een uiterlijk bij om de vijand al bij voorbaat angst aan te jagen. Het topstuk is zonder twijfel het masker, dat aandoet als een verwrongen toneelattribuut. Helaas stuiten ze op de Spartanen die niet bepaald onder de indruk zijn: "Immortals... we put their name to the test."




Bekijk de afbeelding
Dr. Hannibal Lecter
Het iconische masker dat Hannibal Lecter in The Silence of the Lambs draagt is niet bepaald vrijwillig. Het is echter niet verwonderlijk dat hij deze muilkorf aangemeten krijgt. Seriemoordenaar Lecter staat er namelijk om bekend zijn slachtoffers op te eten. Niet dat zo'n masker hem tegenhoudt tijdens een spectaculaire ontsnapping, waarin een arme bewaker gezichtsverlies lijdt.




Bekijk de afbeelding
Jason Voorhees
Hoewel het pas in de derde Friday the 13th te zien was, is het hockeymasker onlosmakelijk verbonden met de ijskoude moordenaar Jason Voorhees. In principe is het een alledaags sportattribuut, maar deze filmreeks zorgde ervoor dat je vanaf dat moment álle hockeymaskers associeerde met de bloeddorstige killer. Slashers hebben overigens wel vaker prachtige of doodenge maskers, zoals bijvoorbeeld ook Ghostface in Scream, Mike Myers in Halloween en Leatherface in Texas Chainsaw Massacre.




Bekijk de afbeelding
V
Het masker uit de stripverfilming V for Vendetta is gebaseerd op het gezicht van revolutionair Guy Fawkes. Op zijn beurt werd het masker een symbool voor een hedendaagse revolutie, genaamd Anonymous. Niet geheel toevallig hebben ze alle drie hetzelfde doel voor ogen: het uitschakelen van de elite om de macht bij het volk te krijgen. Meer nog dan de anderen uit dit lijstje weet Hugo Weaving zijn personage ondanks de gezichtsbedekking tot leven te brengen.




Bekijk de afbeelding
The Mask
Ook deze film is gebaseerd op een comic, al doet The Mask dat iets minder getrouw. De cartooneske verfilming is volledig op het elastieken lijf van Jim Carrey geschreven. Alles draait om de sullige bankbediende Stanley Ipkiss die een eeuwenoud masker vindt. Het blijkt van de god Loki te zijn geweest en geeft zijn drager onvoorstelbare krachten.

NieuwsFilm

meest populair