Algemeen

Trailer van Wes Anderson's 'The French Dispatch' met ongelooflijke cast!

De film zal deze zomer te zien zijn!

door Wouter Drummen om 08:00 in Algemeen
Een Wes Anderson film is altijd iets om naar uit te kijken. Zo maakte de regisseur al Moonrise Kingdom, The Grand Budapest Hotel maar ook tekenfilms als Fantastic Mr. Fox en Isle of Dogs. Zijn creatieve films worden voornamelijk geprezen om de visuele aspecten, maar ook de cast mag er elke keer weer zijn. Gisteren verscheen nog de eerste opvallende poster van zijn nieuwste film, The French Dispatch, maar nu eveneens een trailer van is vrijgegeven.

De film speelt zich af midden in de twintigste eeuw, in de fictieve Franse stad Ennui-sur-Blasé. De film volgt meerdere personages, zoals een redactie, journalisten en The French Dispatch, de Franse afdeling van een Amerikaans tijdschrift. De kleurrijke trailer is hieronder te zien.Ongelooflijke cast
Anderson weet voor zijn films altijd een mooie cast te vinden, maar deze keer heeft hij zichzelf overtroffen. Zo zullen o.a. Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Jeffrey Wright, Bill Murray, Liev Schreiber, Elisabeth Moss, Edward Norton, Christoph Waltz, Saoirse Ronan én Owen Wilson in The French Dispatch te zien zijn. Vanaf 24 juli zal de film in de Nederlandse bioscoopzalen draaien.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

The Apache

Avatar

75% van de cast is voor elke WES-film hetzelfde Smiley face

SuperRolo2011

Avatar

En de award voor nutteloze opmerking van de maand gaat naar........ Frietgezicht !!

Mav Damian

Avatar

@Frietgezicht
Zeker een terechte kritiek als je vindt dat een regisseur veel meer focust op visuele stijl en minder op inhoud van plot en karakters. Persoonlijk vind ik dat er uitzonderingen zijn en bij Wes Anderson zijn (meeste) films werkt het. Net zoals bij Stanley Kubrick (2001: A Space Odyssey, The Shinning en Eyes Wide Shut), Caspar Noé (Enter the Void), Nicolas Winding Refn’s (Drive), Quentin Tarantino (Kill Bill en Once Upon a Time in Hollywood), enzo... Visuele stijl kan soms veel meer interessanter zijn dan alleen maar plot en karakters. Natuurlijk werkt het niet altijd zoals Zack Snyder zijn films bijvoorbeeld of de remake van The Lion King, maar dat vind ik persoonlijk.

Frietgezicht

Avatar

SuperRolo2011 "En de award voor nutteloze opmerking van de maand gaat naar........ Frietgezicht !!"


Oh yes! Bedankt voor deze award! Ik wil iedereen op FT bedanken, zowel de harde werkers die de site elke dag voorzien van nieuws en de reageerders die het levendig houden.
Hoop dat ik ook vergeven wordt voor mijn gedrag de laatste jaren, ik was onhandelbaar. Maar een 2e kans is wat telt!
Ook wil ik graag een politiek statement maken.
Eet geen varkensvlees meer, kijk hoe die beesten behandeld worden! Boycot het WK in Quatar en meer donkere mensen goede rollen geven in Hollywood. Kom op Scorsese!
Geen racisme tegen Chinezen en noem een moorkop geen moorkop meer!

Bedankt en tot ziens!

Frietgezicht

Avatar

@ Mav, niet helemaal mee eens. Ik kan niet elke film die je noemt uitlichten maar dat het hotel in bijv The Shining zorgt voor de sfeer is helemaal waar maar ik vind Jack echt een sterk karakter waar de film ook flink op leunt.
Bij bijv Once Upon a Time In Hollywood wint Pitt awards en DiCaprio was genomineerd dus denk niet dat je daar alleen op de stijl en details kan wijzen. Dat vind ik juist een goede combinatie.
Nou vind ik uberhaubt karakters in een Tarantino film enorm sterk geschreven en geacteerd dus ik zie zeker niet de vergelijking met Wes Anderson waar ik eendimensionale karakters zie en waar de (zogenaamde) humor vaak meer akward situaties zijn met karakters zonder inhoud. Zijn stijl is idd origineel maar vind voor de rest zijn verhaallijnen, karakters etc nooit ‘pakkend’.

Master Of Films

Avatar

SuperRolo2011 "En de award voor nutteloze opmerking van de maand gaat naar........ Frietgezicht !!"
Ik wil je ook er een geven hoor. Of had je het niet door dat onze Frietgezicht nog enigzins moeite heeft gedaan om met argumenten te komen waarom hij Wes "Style over substance" vind.

Aangezien er meerdere Wes artikelen aanwezig zijn op FT, hoeft hij dat niet te herhalen. Anyway, het is niet dat Frietgezicht hoeft te verdedigen, maar met zit soort opmerkingen zijn we ook lekker nutteloos bezig.
Kom eens met tegenargumenten -> ik vind niet dat Wes "Style over substance" heeft want.......

Frietgezicht "Oh yes! Bedankt voor deze award! I"
Waarom krijg je weer alle awards. Net zoals bij de Oscars wordt ik weer gensobd. Smiley face

Frietgezicht "Geen racisme tegen Chinezen en noem een moorkop geen moorkop meer!"
Ja leuk en aaridg, Maar waar blijf je excuses van het slavernijverleden. Of moet je nog vandaag mee discussiëren met de Amsterdamse gemeenteraad.

Frietgezicht

Avatar

^ Er zullen vast meer awards komen mof! Maar ik ben niet bekend met wie ze uit mag delen. Dat SuperRolo er eentje mag uitdelen wist ik ook niet!
En idd, de argumenten blijven vaak achterwege. Smiley face

Maac

Avatar

Ik ga gewoon een keer een Wes Anderson marathon houden, want ik heb nauwelijks iets van hem gezien en zo kan ik hier totaal niet over meepraten.
Toegegeven, de shots en set pieces zien er gewoon uit als de natte droom van elke cinefiel, maar als Frietgezicht gelijk heeft en dit style over substance blijkt dan is dit helaas niet genoeg om steeds maar weer naar uit te kijken.

Master Of Films

Avatar

@Mav. Voor The Shinning werkt de visuele stijl van Kubrick juist veel meer in het voordeel. Daarbij wordt je nooit bij het handje gehouden bij Kubrick...kwa verhaal -> eigen interpertatie...wellicht alleen bij Spartacus dan. Smiley face You know what I mean.

Zoals eerder opgemerkt werkt de Wes Anderson stijl wel goed voor zijn live action films zoals The Darjeeling Limited & The Grand Budapest Hotel. E.o.a. pakte deze films mij wel aan om de aandacht volledig vol te houden. Er zit iets in de Wes Anderson stijl wat mij wel aangrijpt, maar andere dingen weer niet. Met The French Dispatch kan het dus alle kanten op gaan.

Frietgezicht

Avatar

@ Maac, marathon? Als jij 3 films op een dag kijkt vind ik dat al knap want dat kan niemand aan.
Die man heeft geen enkele oscar gewonnen he. Op de oscars is hij een nobody.
Het zijn elitaire critics en wat fanboys die denken slim te zijn als ze een Anderson film goed vinden(maar als het aankomt op discussies vertrap je ze zonder dat je het door hebt, dat bewijzen de 2 laatste topics rond Anderson wel)
Kijk alleen al deze trailer.
Goede acteurs? Ja. Aparte stijl? Ja maar hij kan blijkbaar niks anders. Daar teert die op.
Kijk de humor.
- i’am naked
- i can see that

- don’t cry in my office

In een Waylons film zou niemand erom geven, nu zijn het fantastische dialogen. Subtiele humor Smiley face

Verhaal? Nee.

Ik hou bijv van de aparte stijl van Tim Burton, betekent niet dat ik al zijn films waardeer.

De laatste 2 artikelen bewijzen dat Anderson fanboys alleen kunnen roepen zonder argumenten.

Ik daag je uit een marathon van 3 films op 1 dag te doen. Je gaat het niet redden.

Mav Damian

Avatar

Nou nou mijn Frietgezicht. Ik kijk liever drie films van Wes Anderson achter elkaar dan Star Wars Rise of Skywalker terug te zien Smiley face

Frietgezicht

Avatar

^ 1x ‘Rise Of’ ben ik sneller mee klaar en die is zo belachelijk slecht dat het bijna daardoor vermakelijk is om te kijken(heb ik bijv ook met Batman & Robin) dus ik kies voor Rise Smiley face

Hoe ver ben je met The Wire?

Mav Damian

Avatar

@Friet
Nee, ben nu voor een tijdje gestopt met kijken aangezien ik nu effie druk heb, maar ik zal snel mogelijk inhalen anders ben je vergeten wat er nog gebeurd was in een serie als je het voor een lange tijd niet meer volgt.

Maac

Avatar

@Frietgezicht
Tja, ik geloof je graag op je woord (en die humor uit de trailer is inderdaad heel slecht), maar soms bijt ik liever door de zure appel heen om in ieder geval een gefundeerde mening ergens over te vormen. Ben eigenlijk alleen benieuwd naar Fantastic Mr. Fox en The Grand Budapest Hotel, dus een echte marathon zal er niet inzitten denk ik.

NieuwsFilm

meest populair