Moet Taiki Waititi verhaal 'Thor: Love and Thunder' flink afzwakken van Marvel?

Het maken van films doe je samen.

Taika Waititi (Jojo Rabbit) is momenteel volop bezig met de voorbereidingen van Thor: Love and Thunder. In deze film zal Natalie Portmans Jane Foster uitgroeien tot Lady Thor. Gaat Waititi hiervoor een veelgeprezen, maar heftige verhaallijn uit de comics gebruiken? Of houdt Marvel hem tegen?

Bekijk de afbeelding
In de comics heeft Jane borstkanker op het moment dat ze Thor wordt. Door de mantel van de dondergod wordt haar ziekte echter flink verergerd. Fans hopen deze veelgeprezen verhaallijn ook in de film te zien. Gaat Waititi deze ook gebruiken? "Dat weten we nog niet zeker", geeft de Oscarwinnende filmmaker toe. "Die verhaallijn was zeker een grote inspiratie voor de eerste paar versies van het script die ik heb ingeleverd, maar bij Marvel veranderen we alles altijd en staat niets vast. Zelfs na de opnames blijven we doorschrijven".

Bekijk de afbeelding
Valkyrie en haar partner
Waititi werd ook gevraagd naar de geaardheid van Tessa Thompsons Valkyrie. Thompson hamerde na het verschijnen van Thor: Ragnarok (2017) in de media erop dat haar personage biseksueel is en dat zij in de vierde film een vriendin voor haar hoopt te vinden. Gaat Waititi deze wens ook waarmaken? "Ik denk het", reageert Waititi. "Ik bezit de rechten van het personage niet, maar als acteurs een natuurlijke ontwikkeling voor hun personage in gedachte hebben waarbij ze zich comfortabel voelen, dan kan ik hen daarin alleen maar in steunen".

Bedrijfsbelangen
Hoewel Waititi dus enthousiast is over beide verhaallijnen, kan hij niets garanderen. Zijn reacties wekken de indruk dat hij nog niet zeker weet of Marvel al zijn ideeën steunt. Sommige fans vrezen dat de Lady Thor-verhaallijn uit de comics ietwat te heftig is voor de meer familievriendelijke films van Marvel. Ook expliciete LHBTI-uitingen zijn lastig, omdat Marvel dan riskeert dat de film wordt verbannen in diverse niet-westerse landen.

Thor: Love and Thunder moet in november volgend jaar in de bioscopen verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair