Algemeen

Moet Taiki Waititi verhaal 'Thor: Love and Thunder' flink afzwakken van Marvel?

Het maken van films doe je samen.

door FilmTotaal om 22:30 in Algemeen
Taika Waititi (Jojo Rabbit) is momenteel volop bezig met de voorbereidingen van Thor: Love and Thunder. In deze film zal Natalie Portmans Jane Foster uitgroeien tot Lady Thor. Gaat Waititi hiervoor een veelgeprezen, maar heftige verhaallijn uit de comics gebruiken? Of houdt Marvel hem tegen?


In de comics heeft Jane borstkanker op het moment dat ze Thor wordt. Door de mantel van de dondergod wordt haar ziekte echter flink verergerd. Fans hopen deze veelgeprezen verhaallijn ook in de film te zien. Gaat Waititi deze ook gebruiken? "Dat weten we nog niet zeker", geeft de Oscarwinnende filmmaker toe. "Die verhaallijn was zeker een grote inspiratie voor de eerste paar versies van het script die ik heb ingeleverd, maar bij Marvel veranderen we alles altijd en staat niets vast. Zelfs na de opnames blijven we doorschrijven".


Valkyrie en haar partner
Waititi werd ook gevraagd naar de geaardheid van Tessa Thompsons Valkyrie. Thompson hamerde na het verschijnen van Thor: Ragnarok (2017) in de media erop dat haar personage biseksueel is en dat zij in de vierde film een vriendin voor haar hoopt te vinden. Gaat Waititi deze wens ook waarmaken? "Ik denk het", reageert Waititi. "Ik bezit de rechten van het personage niet, maar als acteurs een natuurlijke ontwikkeling voor hun personage in gedachte hebben waarbij ze zich comfortabel voelen, dan kan ik hen daarin alleen maar in steunen".

Bedrijfsbelangen
Hoewel Waititi dus enthousiast is over beide verhaallijnen, kan hij niets garanderen. Zijn reacties wekken de indruk dat hij nog niet zeker weet of Marvel al zijn ideeën steunt. Sommige fans vrezen dat de Lady Thor-verhaallijn uit de comics ietwat te heftig is voor de meer familievriendelijke films van Marvel. Ook expliciete LHBTI-uitingen zijn lastig, omdat Marvel dan riskeert dat de film wordt verbannen in diverse niet-westerse landen.

Thor: Love and Thunder moet in november volgend jaar in de bioscopen verschijnen.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

je mag al niks meer tegenwoordig

Blablazer

Avatar

Vrouwen krijgen altijd wel een handicap mee helden jezus.

eltorro

Avatar

Ik snap Disney wel, MCU films moeten natuurlijk wel oppervlakkig blijven.

Colruiter

Avatar

Joker heeft bewezen dat mensen wel openstaan voor iets anders dan lege CGI-hulzen, maar Joker is natuurlijk geen Disney-product. Na Strange 2 zien we nu dus ook Thor 4 onder druk van de studio, dat belooft niet veel goeds. Disney heeft Star Wars al kapot gemaakt, ze zijn hun eigen producten nodeloos aan het frankensteinen, en Marvel wordt het volgende slachtoffer, maar zolang de miljarden blijven binnenstromen en ze er tijdig de stekker uittrekken zal niemand bij de Disney-top er wakker van liggen.

Aeon

Avatar

Disney denken dat Marvelkinderfilms zijn. Voor de duizendste keer dat zijn ze dus niet. En dan daar bij hun zijn toch zulke trotse Amerikanen? Wat maakt het hun dan uit dat het in een of andere land verboden zou worden.
Disney zit toch zover bij een bepaald persoon in een bepaalde opening dat daar wel een maga afkan dacht ik zo.en andere personages die bijvoorbeeld in hindi landen volledig geaccepteerd worden worden er uitgeschreven ja ik zit weer over Loki te zeuren.Disney moet gewoon uit de kast komen met het feit dat ze extreem rechts en christelijk zijn. Maar ja dan komen de nerds weer niet. En wij brengen geld op

Hiss

Avatar

En als Taika dat niet wil; switchen ze gewoon van regisseur. Dat schijnen ze wel eens vaker gedaan te hebben bij Disney melden kwade tongen.

Master Of Films

Avatar

Hiss "Dat schijnen ze wel eens vaker gedaan te hebben bij Disney melden kwade tongen."
Vooral in de afdeling Lucasfilm, met Kathleen Kennedy als HR manager.

NieuwsFilm

meest populair