Algemeen

Disney slaat met 'Aladdin'-vervolg nieuwe weg in!

De miljardenfilm krijgt een vervolg.

door Bram de Groot om 10:17 in Algemeen
Verleden jaar was Walt Disney bijzonder succesvol aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Een belangrijk onderdeel van het succes waren de live action-sprookjesfilms en Aladdin was één van de grootste successen. Disney gaat die wereld komende jaren uitbreiden.

Recent werd duidelijk dat er een spin-off komt op Disney+. Deze gaat zich richten op het compleet
nieuwe personage Prince Anders in de eerste film. Dit personage werd gespeeld door Billy Magnussen (Velvet Buzzsaw, Game Night). Maar er komt ook een vervolgfilm in de bioscoop.

Andere schrijver voor Aladdin 2
Disney heeft andere scriptschrijvers aangetrokken dan voor het eerste deel. Het zijn John Gating (Flight) en Andrea Berloff (Straight Outta Compton) die met een compleet nieuw verhaal moeten gaan komen. Er wordt dus niet gekeken naar andere Aladdin-tekenfilms.

Over de terugkeer van regisseur Guy Ritchie en bepaalde acteurs - zoals Aladdin (Genie), Mena Massoud (Aladdin), Naomi Scott (Jasmine), de Nederlander Marwan Kenzari (Jafar) - is nog niets bekend en ook de verschijningsdatum is nog niet onthuld. Het eerste deel haalde zo'n $1,1 miljard op aan de wereldwijde bioscoopzalen.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Geen 1 op 1 remake meer dus. MoF zal tevreden zijn.

SunChaser

Avatar

Aladdin moet Will Smith zijn FT


acteurs - zoals Aladdin (Genie),

Master Of Films

Avatar

Rutherford "Geen 1 op 1 remake meer dus. MoF zal tevreden zijn."
Idd dat is een pluspunt. Smiley face
Verder heb ik een nieuwe ronden, nieuwe kansen mentaliteit voor films. Dat geld dus ook voor een 2e Captain Brie film om een andere voorbeeld te noemen. Ja, daar ben ik wel eerlijk in.

NieuwsFilm

meest populair