Officieel streep door 'No Time To Die' door Coronavirus in China

Officieel streep door 'No Time To Die' door Coronavirus in China

Virus raakt China hard.

Vluchten zijn geschrapt, mensen zitten al weken gevangen in hun eigen huis of woonplaats, de Formule 1-race gaat niet door en nieuwe bioscoopfilms komen voorlopig niet uit. China heeft het maar zwaar met het Coronavirus.

Al meerdere Chinese films zijn wereldwijd niet verschenen vanwege het virus dat de wereld in zijn greep heeft. In het land zelf worden de bioscoopzalen leeg gehouden door grote films niet te laten verschijnen. Het kostte de Chinese filmindustrie al meer dan een miljard aan omzet.

Veel uitgestelde films: nu ook Bond 25
Van de huidige grote Amerikaanse films verschenen titels als Bad Boys For Life, Sonic the Hedgehog, 1917 en Dolittle (voorlopig) niet in China. En zo zijn er waarschijnlijk meer. Nu is via The Times bekend geworden dat ook No Time to Die, eigenlijk begin april te verschijnen, niet gaat draaien in China. De promotieactiviteiten en de films zijn uitgesteld.

En dit betekent waarschijnlijk dat Disney's Mulan - eind maart te verschijnen - ook niet verschijnt in het land waarin de film waarschijnlijk plat gelopen zou worden. Daarnaast was er de voorspelling dat China in 2020 een hogere box office zou noteren dan Noord-Amerika. Dit gaat nu dit jaar op zeker niet gebeuren.

NieuwsFilm

meest populair