Algemeen

Setfoto's 'Matrix 4' geven duidelijke blik op Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss

Neo en Trinity in actie op een motor.

door Arjen Rooseboom om 22:30 in Algemeen
De foto's en filmpjes achter de schermen bij The Matrix 4 blijven binnenstromen. Na het bericht van gister waarin al een waanzinnige sprong te zien was en een (ogenschijnlijke) stunt met een motor, zijn van laatstgenoemde scène een paar plaatjes geschoten.

We zien hoofdrolspeler Keanu Reeves achterop liften bij Carrie-Anne Moss die hem door de straten van San Francisco scheurt, wat erop duidt dat beide castleden een deel van hun eigen stunts doen en, zoals gebruiker Civilian Supreme eerder opmerkte, er hopelijk weinig gebruik gemaakt gaat worden van studiowerk met blue of green screens.

Verder valt op dat Reeves zijn bebaarde, ongeschoren uiterlijk van de John Wick-films intact heeft gehouden (die opnames beginnen tenslotte ook al snel) in plaats van zijn oude gladde look uit 1999/2003. Tevens is de lange jas weer aanwezig, maar ontbreekt vooralsnog de befaamde zonnebril...

De laatste setfoto toont hoe Reeves aan een kabel omhoog wordt getrokken, dus het is duidelijk dat we meer van de spectaculaire actie te zien gaan krijgen waar de 3 voorgangers zo bekend om stonden.
De film van Lana Wachowski (zonder Lilly dit keer) verschijnt in mei 2021, naar verluid zo'n beetje tegelijk met de release van de vierde John Wick.

28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Ah daar is die weer. Keanu Reeves met baard. Echter met het lange haar erbij lijkt hij behoorlijk veel op zijn andere actie karakter.

RyaneWaldu

Avatar

Hoe oud zijn jullie en de gemiddele ft liefhebber

Hiss

Avatar

Keanu Reeves lijkt op de Wijze Tak.

Artificialis

Avatar

Persoonlijk had ik liever gezien dat hij met zijn oude uiterlijk was teruggekeerd. Nu lijkt het of John Wick in de wereld van de Matrix terecht is gekomen. Het is wel zo fijn als de personages ondanks dezelfde acteur zoveel mogelijk uit elkaar gehouden kunnen worden.

GreenHornet

Avatar

er zitten hier veel 12 jarige

John Wick speelt zich af in The Matrix

Marcelo

Avatar

Laten we niet vergeten dat "Neo" door de machines is vernietigd om zo ook het programma "Smith" met zich mee te nemen. Dus op het moment dat "Neo" terugkomt kan het ook een versie 2.0 zijn (en dus met lang haar en baard). Hoe je het went of keert, het feit dat er een deel 4 komt is wat het is. Hate it or love it, logisch is het sowieso niet. Geniet er gewoon van als je een fan bent of laat het links liggen als je The Matrix niks vond.

Maac

Avatar

Tja, hij is inderdaad twintig jaar ouder. Twee decennia rondlopen met hetzelfde kapsel en gezichtsbeharing is misschien wel nóg ongeloofwaardiger. De associatie met een karakter uit een andere film is gewoon een gebrek aan verbeelding. Ik roep tijdens The Sixth Sense ook niet dat John McClane in beeld is.

Tenzij de film direct plaatsvindt na het derde deel en dan zal moeten blijken of er een verklaring voor wordt gegeven.

marcjeb

Avatar

Van mij mag die baard er wel af in the matrix. Ik zie Neo niet als een woeste barbaarse man.

Master Of Films

Avatar

Maac "De associatie met een karakter uit een andere film is gewoon een gebrek aan verbeelding."

Wow. Iets wat gewoon bij mensen opvalt (niet meer dan dat) en je beschuldigt direct van beperkingen. Niet van je verwacht.

Dit zijn slechts foto's (zonder inhoudelijke context van de film). Daarbij wordt gesuggereerd dat de 4e JW release dichtbij de 4e Matrix gaat nestelen. Dus wat is er nou eigenlijk mis met een Captain Obvious Observatie (COO).

Als je in een Keanu film (Matrix 4 en/of John Wick 4) wordt ingezogen, dan zal je Keanu Reeves toch zien als Neo (voor The Matrix 4 ) of als John Wick (voor John Wick 4). Netzoals dat ik Johnny Silverhand gaat zietnin Cyberpunk. Jazeker, want Keanu Reeves heeft ook daar dezelfde kapsel, baard en stem.

Uiteindelijk zal het voor mij weinig uitmaken hoe Keanu als Neo eruit gaat zien. Er zijn voor mij andere eisen waarvan Reloaded/Revolutions niet hebben voldaan sinds de 1e Matrix. Lightning never strikes twice.

Maac "Ik roep tijdens The Sixth Sense ook niet dat John McClane in beeld is."
Niet tijdens de film en ook niet daarna. Kortom alle auto's lijken ook op elkaar, todat je er in gaat rijden Smiley face

Maac

Avatar

@Master of Films
Snap dat je eraan denkt. Ik heb het misschien onhandig verwoord, maar mijn comment was bedoeld voor degenen die pleiten voor zijn oude uiterlijk, omdat 'ie nu teveel op John Wick lijkt. Dat is niet wat jij zei en mijn comment was dus niet gericht aan jou.

Artificialis

Avatar

@Maac
Laat ik mijzelf verbeteren. Hij lijkt niet op John Wick. Het is gewoon John Wick. Het is overduidelijk dat de baard en het lange haar niet verwijderd konden worden omdat hij die voor de opnames van John Wick nodig heeft.

Maac

Avatar

Ik twijfel ook niet aan de motieven om zijn beharing te behouden, dat zal ongetwijfeld zijn vanwege John Wick.
Het verschil tussen ons is dat het vraagstuk of Reeves een overtuigende Neo zal zijn wat mij betreft niet af mag hangen van zijn kapsel.
Dat Schwarzenegger er als een opa uitziet in Dark Fate is ook geen probleem voor je.

Robbepost

Avatar

Met CGI hebben ze die baard zo weg! Een specialiteit van WB!

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

1999 en 2020 is 21 jaar voorbij dat de matrix uitkwam dus berichten over ouderdom zijn nutteloos maar wel meer ervaring en creativiteit door de jaren heen om ons nog meer te vermaken hoop dat dit weer een revolutionaire film wordt want Matrix was destijds ver voor z'n tijd... Baard of geen baard kijk er naar uit.

Pepej

Avatar

Tsja als je bijv Ian McKellen met n punthoed en baard Magneto laat spelen klopt er toch ook iets niet...
Bij voorkeur neemt men geen props uit andere film-universa mee t andere in..
Zo zie ik dat ook bij deze fotos
If it sounds like a duck, walk like a duck,... best not make it look like a duck if u want it to be a goose

Steve-O

Avatar

Gave foto's! Erg cool dat ze beiden terug zijn en hopelijk ook grote rollen zullen hebben. Ben hier erg benieuwd naar, had nooit verwacht nog een nieuwe Matrix film te zien en zeker niet met (deels) de originele cast en regie.

SunChaser

Avatar

In de Matrix is Neo gewoon een serie nullen en 1en dus zou ie.op de 1999 versie moeten lijken

Frietgezicht

Avatar

Wachowski heeft weinig films gemaakt met 2 ups en veel downs. Hoop dat hij nog 1x zo goed en vernieuwend kan zijn als bij de 1ste Matrix film.

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Frietgezicht het is tegenwoordig een tijd al een (vrouwelijke) zei geen hij meer.

Maac

Avatar

SunChaser "In de Matrix is Neo gewoon een serie nullen en 1en dus zou ie.op de 1999 versie moeten lijken"
Nee, dat is onzin. Dat zou betekenen dat er geen bejaarden in de matrix zijn. Als er een maand verstrijkt in de matrix blijf je niet geschoren. Tijd verstrijkt niet zonder impact.
We hebben nog niet genoeg context om te weten hoe lang hij is ingeplugd.

Frietgezicht

Avatar

@ cape, hij mag veranderen wat hem uitkomt maar als ik 2 vleugels laat plaatsen ben ik ook geen vogel

Sunspot

Avatar

John Neo Wick!

Bintzak

Avatar

Ze spelen een verliefd stel en van Keanu zijn kop kan je aflezen dat hij totaal niet op die griet valt.

TheWatcher

Avatar

Wat een vermakelijke discussie waarbij beide kanten een punt hebben, maar wie reeves de laatste jaren heeft gevolgd qua projecten kan opmerken dat zn looks altijd redelijk hetzelfde is gebleven dus ik betwijfel of hij zijn looks uberhaubt verandert voor welke rol/film dan ook....denk ik...

NieuwsFilm