Algemeen

Ben Affleck onthult waarom hij stopte als Batman

De acteur vertelt het heel open nu.

door Jim Pedd om 12:54 in Algemeen
Acteur Ben Affleck vertelt voor het eerst heel open waarom hij stopte als Batman. De rol is nu voor Robert Pattinson, die een veel jongere Batman speelt dan Affleck deed. De acteur kreeg dus nooit de kans om een standalone film te maken. Nu legt hij voor het eerst uit waarom dit zo is.

Affleck sprak met de New York Times en vertelde dat het niet goed met hem ging. Zijn huwelijk viel uit elkaar en hij greep naar alcohol. "Ik dronk een hele tijd normaal. Maar ik begon meer en meer te drinken toen het slechter ging met mijn huwelijk. Dat was in 2015, 2016. En die drankproblemen zorgden natuurlijk voor meer huwelijksproblemen."

Rol neergelegd
De problemen met Justice League en daaropvolgende heropnames zorgden ervoor dat Affleck het echt gehad had met de rol. Zijn script voor The Batman was namelijk goed, geeft hij nu aan. Affleck had eerst verteld dat het hem niet lukte om een goed script te maken en dat hik daarop stopte.

"Ik liet iemand het script van The Batman zien. Die zei: 'ik denk dat het script goed is, maar ik denk ook dat als je dit nog eens moet doorstaan, je jezelf dood gaat drinken." En dus begon Affleck aan zichzelf te werken en legde hij de rol en film naast zich neer.

27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RyaneWaldu

Avatar

Wel medelijde met Assfleck
Namelijk ook zelf slachtofder van WB
En dan moet ik niet gaan beginne over daredevil

josepenser

Avatar

Pure onzin man!. Echt de grootste onzin dit. Hij wilt WB en DC NIET afkraken. Dan maar een lul verhaal vertellen. 100% onzin, want was er geen nieuws bericht dat hij aan de drank zat enz

Artificialis

Avatar

Verslaving is één van de eerste kenmerken waaraan je kunt herkennen dat je met een complete slappeling te maken hebt. Die arme wereldberoemde miljonair met zijn drank- en huwelijksproblemen! Boehoehoe!

Wat een tijdverspilling met deze man. Het is jammer dat Christopher Nolan de kans aan zich voorbij heeft laten gaan om een 4e film te maken. De continuïteit van het DC Extended Universe is toch niets meer waard, dus daar had geen rekening mee gehouden hoeven worden.

Chris23

Avatar

heeft zijn post delete.

Hiss

Avatar

Dus het was niet waar dat de hik stopte door een slecht script lees ik? Maar dan heeft hij u nog steeds de hik kan ik concluderen? Dat komt wellicht omdat ie teveel zuipt. Hij kan beter zo lang mogelijk zijn adem inhouden als hij van de hik af wil komen. Een slecht script schrijven helpt daar niet tegen.

YodaRulez

Avatar

@Artificialis wat is uw probleem eigenlijk? Iedereen kan een verslaving kijken. Als jij later ooit een drank of drugs probleem zou hebben wil je dan dat mensen ook zo tegen jou reageren?

Sunspot

Avatar

Zie je wel, was dus om persoonlijke problemen, alcohol.

Jammer, had meer van Batfleck willen zien

Civilian Supreme

Avatar

Beetje vreemde opmerking Articifialis.
Dus als iemand bijvoorbeeld hele nare dingen heeft meegemaakt en daardoor verslaafd raakt aan iets is degene een slappeling?!

Malloy de Beer

Avatar

@Artificialis

Dit soort opmerkingen zijn de eerste paar grote kenmerken dat jij een slappeling bent.

Hiss

Avatar

@Civilian Supreme
Als iemand nare dingen meemaakt en zich er doorheen slaat zonder medicijnen, drank,drugs of wat dan ook ben je in ieder geval sterk en kun je trots zijn op je zelf. Ja; grijpen naar de fles in dit soort situaties is toch echt een zwakte.

Artificialis

Avatar

Zo, de Ben Affleck fanboys laten ook van zich horen! Waarom zouden jullie het in godsnaam voor deze verwende jankbal opnemen? Als je in de luxe omstandigheden van roem, geld en succes ergens verslaafd aan raakt heb je dat volledig aan je eigen gebrek aan discipline en zelfcorrectie te danken.

Malloy de Beer

Avatar

^
Kan wel merken dat jij geen verstand heb van mensen en wat roem met een persoon kan doen. Niet iedereen kan daar altijd even goed tegen.
En dan kan alcohol en drugs je bepaalde rust of ander goed gevoel geven om te blijven functioneren.
Dat soort rijkelui hebben teveel te verliezen en soms is alcohol en drugs het enige wat ze kunnen helpen met vermoeidheid of deprimerende dagen.
Ik zeg niet dat het goed is maar die mensen hebben een leven wat wij nooit zouden kunnen bevatten.
Rijkdom en succes kan ook hel zijn.
En dat wordt mede gemaakt door types zoals jij die op internet heel jaloers loopt te azijnzeiken over hun rijkdom en beroemdheid.
Die mensen slikken vreselijk veel kritiek en hun leven wordt met een vergroot glas bekeken. Als je dan nog aardig kan reageren op je fans ben je zeker geen slappeling.

Maac

Avatar

Als je alleen naar de kroeg moet om een pilsje te gaan drinken is het nogal makkelijk om gedisciplineerd van de fles weg te blijven.

Artificialis

Avatar

@Malloy de Beer
Je hebt helemaal gelijk! In plaats van mijn geld over te maken naar uitgehongerde kinderen in de derde wereld zou ik mijn empathie eigenlijk moeten reserveren voor deze bozo! Die arme man die wordt geteisterd door zijn rijkdom, beroemdheid en huwelijksproblemen! Boehoehoe! En dan ook nog te diep in het glaasje gekeken! Wat een zwaar leven zeg!

Maac

Avatar

Maar je toont structureel sympathie voor Johnny Depp als het gaat om zijn huwelijksproblemen, depressie, financiële schulden en alcoholisme. Mij is de kritische noot in ieder geval ontgaan.

Kunnen we niet gewoon stellen dat, ook al zijn er mensen die het slechter hebben, men niet vrijgesteld is van depressie of verslaving? Kan je geen honger hebben omdat iemand nóg minder eten heeft dan jij? Volgens mij heeft iedereen recht op zijn eigen sores en die zijn passend bij je leefsituatie.

Als je vindt dat Ben Affleck geen slachtoffer kan zijn vanwege zijn bankrekening, leg je een verband tussen geld en geluk. Nogal oppervlakkig.

Frietgezicht

Avatar

Als ik een relatie zou hebben met J Lo zou ik ook verslaafd raken.

Steve-O

Avatar

Oef wat een hoop onzinnige en onbenullige mensen hier...

Verslaving is verschrikkelijk en kan letterlijk iedereen overkomen. Het is goed dat Affleck aan zichzelf werkt. Hij is een te groot talent en ik ben blij dat het beter met hem gaat en dat hij lekker blijft werken. Ik vind hem een betere regisseur dan acteur maar hij is wel flink beter geworden in dat tweede opzicht.
Jammer dat hij gestopt is met Batman maar ik begrijp de reden erachter heel goed. Dus beter voor hem zo en ook prima voor ons, want Reeves/Pattinson's Batman wordt volgens mij ook heel gaaf.

Civilian Supreme

Avatar

@Hiss
Een zwakte ja, maar er werd gezegd dat iedereen die een verslaving heeft een zwakkeling is, dat slaat natuurlijk helemaal nergens op en is wel heel erg simpel gedacht.
Wacht maar tot je eens een keer iets echt heel naars mee maakt en dan bedoel ik niet dat de wifi uitvalt.
Als je dan geen ondersteuning hebt van naasten wil ik nog wel eens zien of je het zonder 'hulpmiddelen' kan verwerken.

Mijn opmerking was trouwens in het algemeen, niet perse over Affleck.

Frietgezicht

Avatar

Afleck is gewoob een zwak mietjr. Drabkprobleem!? Alleen pprobleem alsde drabk op is ja. Dag nie gezopen is daf nirt geleefd. Batzeikerd id het

Popcultuurfreak

Avatar

@Artificials, Rijk zijn zorgt niet dat al jouw problemen magisch verdwijnen. Maar goed jij bent vast het rolmodel dat wij allemaal nodig hebben in ons leven.
Wat moesten we zonder afkrakende keyboardwarriors die contextloos over anderen oordelen. Je zal de wereld vast redden met jouw azijngezeik.

Moviemagic

Avatar

Ik zie veel reacties over rijk zijn en onder een vergrootglas liggen. Als je rijk bent heb je geld voor hulp. Daarnaast kun je uit de schijnwerpers stappen door je geld te gebruiken om van te leven. Een verslaving is iets waar je niet echt voor kiest en als voorbeeldfunctie (omdat je in de schijnwerpers staat) wordt je langs een grotere meetlat gelegd. Ook weer een reden om uit de schijnwerpers te stappen en hulp te zoeken.

Sunspot

Avatar

Vind Artificialis ook te simpel wat 'verslaving' betreft.

Zoveel factoren en zoals gezegd hier, juist roem kan verslaving brengen eerder.

Is ook aanleg vaak, genetisch, omstandigheden.

Je kan ook proberen het te begrijpen, kan iedereen overkomen uiteindelijk.

Mooie is dat we hier in NL terecht kunnen voor hulp, elkaar helpen waar nodig Smiley face.

rep_robert

Avatar

@Artificialis

Jij bent de grootste trolbeer die er is. Geld maakt dus bij voorbaat gelukkig en mensen die geld hebben zijn gevrijwaard van alles. En jij bent ook rijk tov zo'n jochie in Afrika waar je zelf naar refereert. Dat houdt dus in dat jij in jouw eigen beredenering nooit, maar dan ook nooit ergens (maakt niet uit wat) over mag zeiken of klagen. Want je hebt het goed.

Oh wacht, dat doe je al.

Psycho-M

Avatar

Heftige reacties hierboven zeg.
Je zou er ook voor kunnen kiezen om niet te reageren op zaken waar je geen verstand van hebt.
Als je verslavingen/verleidingen niet kunt weerstaan ben je een zwakkeling!? WTF!?
Tegen mensen met een depressie zeg je waarschijnlijk dat ze gewoon wat vaker moeten lachen. Of dat ze niet zo depressief moeten doen.
Het brein is een wonderlijk ding en helaas (of gelukkig) kunnen we nog steeds niet iemand zijn gedachten lezen of voelen wat een ander voelt.
Ga niet mensen zomaar beoordelen/veroordelen, je hebt geen idee wat iemand heeft meegemaakt.
En ja sommige mensen maken vreemde gedachtekronkels in hun hoofd. Hopelijk krijgt iedereen de hulp die hij/zij nodig heeft om hiermee om te gaan.

TheWatcher

Avatar

Misschien heeft artificial JOKER nog niet gezien en zo ja, dan moet ie zijn batman bril afzetten en GOED kijken wat er wordt verteld... P.s.zijn scribble in zijn gele note-pad met de zin, " the problem with mental illness is, artificial (sorry ik bedoelde) PEOPLE expect U to behave NORMAL" ging over je hoofd heen...

Artificialis

Avatar

Maac "Maar je toont structureel sympathie voor Johnny Depp als het gaat om zijn huwelijksproblemen, depressie, financiële schulden en alcoholisme."

Sympathie? Waar ik kritiek op lever is de bimbo die deze situatie heeft veroorzaakt. En dan gaat het mij vooral om het feit dat Johnny Depp buiten zijn eigen schuld om mogelijk uit allerlei filmproducties geweerd zou gaan worden.

Verder ben ik het volledig oneens met de domheid van de personen hierboven. Ben Affleck is op elk gebied een man die al jaren de wind in de rug heeft gehad. Dat hij bij de geringste probleempjes naar de drank grijpt is een teken van pure slapheid. De vergelijking met het karakter uit Joker is absurd. Ben Affleck is geen slachtoffer van de maatschappij.

NieuwsFilm