Primeur: Pixars 'Onward' bevat eerste openlijk lesbische personage

Primeur: Pixars 'Onward' bevat eerste openlijk lesbische personage

In welgeteld één hele scène.

In Pixars Onward krijgen twee elfenbroers een magische staf waarmee zij hun overleden vader voor één dag tot leven kunnen weken. Hoewel de animatiefilm over een fantasiewereld gaat, wilden de makers de echte wereld ook eer aan doen. Dit hebben ze gedaan door het eerste openlijke LHBTI-personage in een Disney-film ooit in het verhaal te schrijven.

Bekijk de afbeelding
Actrice en scenarioschrijfster Lena Waithe (Ready Player One) - zelf openlijk lesbisch - had de eer om de stem van Pixars eerste LHBTI-personage in te mogen spreken. Ze speelt namelijk de rol van de eenogige politieagente Specter, die in één scène te zien zal zijn. In die scène merkt zij iets op over de kinderen van haar 'vriendin'.

Niet geforceerd
Het 'grote kleine moment' blijkt op een natuurlijke manier in het verhaal te zijn beland. "Het gebeurde gewoon", vertelt producente Kori Rae aan Yahoo. "De scène, toen we die schreven, paste prima in de meer open wereld die we wilden creëren". Regisseur Dan Scanlon vult haar aan: "Het verhaal speelt zich af in een moderne fantasiewereld en daarin wilden we ook de moderne wereld representeren".

Kleine stapjes
Hoewel veel fans Pixar en Disney complimenteren met deze stap - die volgt na de veelbesproken overwinningskus van twee vrouwen in Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) -, is het volgens andere ook 'jammer' dat dergelijke inclusie nog steeds 'groot nieuws' is. Ook is de kans groot dat het moment in minder tolerante landen wordt aangepast. Dat gebeurde immers ook met het zoenmoment in The Rise of Skywalker.


Lees ook:Onward is vanaf 4 maart in de Nederlandse bioscopen te zien!

NieuwsFilm

meest populair