Celebrity

Waarom Robert Pattinson trauma's overgehouden heeft aan 'Twilight'

De acteur groeide dankzij de romantische vampierenfilms uit tot een enorme tienerster.

door FilmTotaal om 12:32 in Celebrity
Robert Pattinson heeft nog steeds 'last' van nare herinneringen aan de paparazzi. Volgens de Britse superster wordt hij de laatste jaren - gelukkig - niet meer zoveel lastiggevallen door de flitsende camera's, maar in zijn Twilight-jaren was dat wel anders. Dat vertelt Pattinson in een openhartig interview met GQ.

Het immens populaire Twilight veranderde het leven van Pattinson (inmiddels 33) voorgoed. In de reeks speelde hij de eeuwig jonge vampier Edward Cullen, die - tegen alle vampierenregels in - verliefd werd op klasgenoot Bella Swan (Kristen Stewart). De vijf films maakten van Pattinson een waar tieneridool, en daardoor raakten de paparazzi ook steeds geïnteresseerder in hem.

"Ik heb zoveel herinneringen aan de terreur van de paparazzi", vertelt Pattinson aan het blad over die tijd. "Zelfs nu kleed ik mij nog in een volledig harnas om mezelf tegen hen te beschermen... met een capuchon op en m'n hoofd naar beneden".

Volgende ronde?
Na Twilight koos de acteur voor een onconventionele arthouseroute, maar ook commercieel bleef hij interessant. Dat bewijzen zijn grote rollen in aankomende blockbusters als Tenet van Christopher Nolan en natuurlijk The Batman van Matt Reeves. Pattinson staat daardoor weer volop in de belangstelling, maar het is te hopen dat de paparazzi hem nu wat respectvoller behandelen.

NieuwsFilm