Opgestapte Marvel-regisseur onthult welke DC-film hij graag wil maken

Maar of deze wens ook werkelijkheid wordt?

Scott Derrickson, die onlangs vertrok bij de Marvel-productie Doctor Strange in the Multiverse of Madness, zou best aan de slag willen voor concurrent DC. De regisseur heeft zelfs al een specifiek personage in gedachten dat hij graag naar het witte doek zou willen brengen.

Filmmaker Scott Derrickson (Doctor Strange, Sinister) heeft wel oren naar een regieklus voor DC. Op Twitter onthult hij na een vraag van een fan wel een film te willen maken over het DC-personage Constantine, een anti-held en occultist die jaagt op kwade demonen. Dit personage past dan ook goed in het straatje van horrorveteraan Derrickson.


In 2005 verscheen al een film over Constantine met Keanu Reeves in de hoofdrol. De Welshe acteur Matt Ryan speelde de rol in een gelijknamige televisieserie, die in 2015 al na één seizoen werd gecanceld. Later dook hij nog wel een keer op in Legends of Tomorrow.

Einde Marvel-avontuur
Derrickson stapte vorige maand op als regisseur van de tweede Doctor Strange-film. Hij kon het niet eens worden met Marvel over de route die de sequel op zou moeten gaan.

Naar verluidt neemt Sam Raimi (Spider-Man, Evil Dead) zijn taak over. Derrickson blijft wel betrokken als uitvoerend producent, maar in de praktijk is deze functie niet altijd van betekenis.

NieuwsFilm

meest populair