Algemeen

Opgestapte Marvel-regisseur onthult welke DC-film hij graag wil maken

Maar of deze wens ook werkelijkheid wordt?

door Jeffrey Kouters om 15:06 in Algemeen
Scott Derrickson, die onlangs vertrok bij de Marvel-productie Doctor Strange in the Multiverse of Madness, zou best aan de slag willen voor concurrent DC. De regisseur heeft zelfs al een specifiek personage in gedachten dat hij graag naar het witte doek zou willen brengen.

Filmmaker Scott Derrickson (Doctor Strange, Sinister) heeft wel oren naar een regieklus voor DC. Op Twitter onthult hij na een vraag van een fan wel een film te willen maken over het DC-personage Constantine, een anti-held en occultist die jaagt op kwade demonen. Dit personage past dan ook goed in het straatje van horrorveteraan Derrickson.


In 2005 verscheen al een film over Constantine met Keanu Reeves in de hoofdrol. De Welshe acteur Matt Ryan speelde de rol in een gelijknamige televisieserie, die in 2015 al na één seizoen werd gecanceld. Later dook hij nog wel een keer op in Legends of Tomorrow.

Einde Marvel-avontuur
Derrickson stapte vorige maand op als regisseur van de tweede Doctor Strange-film. Hij kon het niet eens worden met Marvel over de route die de sequel op zou moeten gaan.

Naar verluidt neemt Sam Raimi (Spider-Man, Evil Dead) zijn taak over. Derrickson blijft wel betrokken als uitvoerend producent, maar in de praktijk is deze functie niet altijd van betekenis.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rafael11

Avatar

Volgens mij was de relatie tussen Derrickson en Marvel helemaal niet zo erg als de media het maakt. Op z'n Twitter vroeg iemand of ie nog met Marvel zou willen werken en dat wil ie best.

kokosnoot

Avatar

Constantine is een leuk personage Smiley face

Aeon

Avatar

Buiten het feit dat we allemaal Constantijn wel "zouden doen".
houdt dat in dat DC een fantastische film krijgt. Als hij een vervolg op Constantijn zou doen. En ik het diep Triest in zie voor Doctor Strange multiverse Of Madness. toch zeker nu de grote baas opgestapt is of beter gezegd overgestapt is om zich bezig te gaan houden met het creatieve deel van Disney. Teugels dus nog strakker aantrekken.

Q Jones18

Avatar

Gewoon een vervolg met Reeves wat een kneiter lekker sfeertje zat er in die film.

Wessel.jagt

Avatar

Dat word leuk, hoop dat DC het idee goed keurt

Kanny89

Avatar

"De Welshe acteur Matt Ryan speelde de rol in een gelijknamige televisieserie, die in 2015 al na één seizoen werd gecanceld. Later dook hij nog wel een keer op in Legends of Tomorrow."
Hij was recurring in season 3, en sinds season 4 is hij main cast..

NieuwsFilm