Algemeen

Gaat 'Independence Day 3' er misschien toch komen?

Recent was de regisseur weinig hoopvol, maar zijn gedachten zijn inmiddels wat positiever.

door Timothy van Damme om 13:13 in Algemeen
Roland Emmerich houdt van een flinke dosis vernietiging. Soms is de mens zelf verantwoordelijk, een andere keer de natuur en af en toe zorgen buitenaardse wezens voor chaos. Zijn eerste monsterhit was Independence Day met de nieuwe actieheld Will Smith. De reeks was bedoeld als trilogie, maar het duurde bijna twintig jaar voor het vervolg het licht zag.

Een derde deel leek er sneller te komen, maar toen werd Twentieth Century Fox overgenomen door Disney. Enkele weken geleden was hij Emmerich dan ook weinig hoopvol in een interview met ComicBook.com. Tegen CinemaBlend is hij al iets positiever gestemd.

Nostalgie
Want hoewel Independence Day: Resurgence niet het artistieke of financiële succes was dat velen hadden gehoopt, denkt hij dat een derde film tot de mogelijkheden behoort. "Ik had uiteraard alles besproken met Fox, maar toen werden ze overgenomen en ik dacht dat de kans voorbij was. Maar Hollywood is een gekke plek. Ik heb een voorgevoel dat Disney best eens geïnteresseerd zou kunnen zijn. Ze houden van franchises".

Daarnaast is het huis van de muis niet vies van een beetje nostalgie. De film zou kunnen uitkomen onder de vlag van het hernoemde 20th Century Studios of misschien zelfs Disney+. Zouden jullie graag nog een nieuwe Independence Day willen zien?

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Maar heeft zo’n regisseur nou eigenlijk zelf ook door dat deel 2 gewoon echt heel erg slecht was want daar lees je echt geen woord over.

Als Disney al een deel 3 gaat maken dan waarom met hem? Ik weet niet of die toevallig een profiel op deze site heeft of hier weleens de reacties leest dus daarom : Roland, your movie was pure bagger!

Moviemagic

Avatar

De eerste Independence Day was leuk. Ik heb het verschillende malen gezien. Het tweede deel heb ik één keer gezien en was voor mij niet echt super. Wil men een derde maken dan moet er echt iets veranderd worden.

omniesbonsai

Avatar

Nee
Maak maar een film over positieve Aliens

Mothercopper

Avatar

Nee, hou deze pulp maar lekker op papier

Monojaxx

Avatar

Erg jammer dat Emmerich zo'n bende van deel 2 heeft gemaakt. Deel 1 was echt goed gedaan voor die tijd. Ik heb dus niet veel hoop voor deel 3.
Dan zie ik nog liever een reboot met een duisterder sfeertje. En géén Emmerich!

TearsinRain

Avatar

Deel 2 was niet om aan te zien!

Frietgezicht

Avatar

Weet niet welke slechter was, deel 2 van deze of Godzilla King of Monsters.

Deadalus-SG

Avatar

AUB niet.... deel 1 was geweldig. SFX voor die tijd geweldig. Vernietiging was mooi in beeld gebracht. Enige wat me toen stoorde was het extreem overdreven amerikaanse pattriotisme in die film... maar deel 2 was verschrikkelijk. Waarom moet alles ineens zo extreem groot? Alsof groter, standaard beter is.... De UFO's in deel 1 waren al groot, maar deze in deel 2 was belachelijk... sloeg nergens op .. dus deel 3 mag van mij wegblijven.....

Sand

Avatar

Het heeft waarschijnlijk veel te maken met je leeftijd als je een film gaat kijken, maar voor mij was de eerste echt geweldig! Ik was 11 toen ik hem in de cinema zag met mijn vader en het moment dat het ruimte schip achter de wolken uitkwam was echt een topmoment. Heb er volgens mij ook nog vaak over gedroomd (nachtmerries) in die periode.

RoberPaulsen

Avatar

@Friet buiten de cgi ontloopt het elkaar niet zoveel. Beide even slecht wat mij betreft

Fluffer

Avatar

Hoop dat hij ervan geleerd heeft en niet opnieuw bagger als deel 2 in de bioscoop brengt .

Civilian Supreme

Avatar

Zie liever Mars Attacks 2: we still come in peace

NieuwsFilm

meest populair