Gaat 'Independence Day 3' er misschien toch komen?

Gaat 'Independence Day 3' er misschien toch komen?

Recent was de regisseur weinig hoopvol, maar zijn gedachten zijn inmiddels wat positiever.

Roland Emmerich houdt van een flinke dosis vernietiging. Soms is de mens zelf verantwoordelijk, een andere keer de natuur en af en toe zorgen buitenaardse wezens voor chaos. Zijn eerste monsterhit was Independence Day met de nieuwe actieheld Will Smith. De reeks was bedoeld als trilogie, maar het duurde bijna twintig jaar voor het vervolg het licht zag.

Een derde deel leek er sneller te komen, maar toen werd Twentieth Century Fox overgenomen door Disney. Enkele weken geleden was hij Emmerich dan ook weinig hoopvol in een interview met ComicBook.com. Tegen CinemaBlend is hij al iets positiever gestemd.

Nostalgie
Want hoewel Independence Day: Resurgence niet het artistieke of financiële succes was dat velen hadden gehoopt, denkt hij dat een derde film tot de mogelijkheden behoort. "Ik had uiteraard alles besproken met Fox, maar toen werden ze overgenomen en ik dacht dat de kans voorbij was. Maar Hollywood is een gekke plek. Ik heb een voorgevoel dat Disney best eens geïnteresseerd zou kunnen zijn. Ze houden van franchises".

Daarnaast is het huis van de muis niet vies van een beetje nostalgie. De film zou kunnen uitkomen onder de vlag van het hernoemde 20th Century Studios of misschien zelfs Disney+. Zouden jullie graag nog een nieuwe Independence Day willen zien?

NieuwsFilm

meest populair