Dramatische reddingsactie van het Thaise jeugdelftal wordt verfilmd

Dramatische reddingsactie van het Thaise jeugdelftal wordt verfilmd

Een verhaal dat gemaakt lijkt voor een heldhaftige verfilming.

Wie herinnert het zich niet? In 2018 kwam in Thailand een team jonge voetballertjes door het stijgende water vast te zitten in een grot. Het duurde uiteindelijk twee weken voor ze allemaal bevrijd waren, dankzij enkele dappere duikers. Een heldhaftig verhaal, dus al snel doken diverse verhalen van een verfilming op. Eentje daarvan lijkt er nu ook echt te komen.

Regisseurs Jimmy Chin en Elizabeth Chai Vasarhelyi zijn aangetrokken om alles in goede banen te leiden. Tot nu toe maakten zij alleen documentaires, waaronder Free Solo, waar ze in 2019 een Oscar voor kregen. Zij zullen zich nu dus wagen aan hun eerste dramafilm.

Reddingsactie
Het script komt van de eveneens onervaren Wes Tooke, die hiervoor alleen de oorlogsfilm Midway schreef. Het project heeft op dit moment nog geen titel.

Er valt genoeg te vertellen over de reddingsactie, die groots werd opgezet. Meer dan honderd duikers, 900 politieagenten en 2000 soldaten werden ingezet om alles tot een goed einde te brengen. De twaalf spelertjes en hun begeleider werden uiteindelijk dan ook bevrijd, al kostte dat een duiker het leven.

NieuwsFilm

meest populair