Algemeen

Dramatische reddingsactie van het Thaise jeugdelftal wordt verfilmd

Een verhaal dat gemaakt lijkt voor een heldhaftige verfilming.

door Timothy van Damme om 09:47 in Algemeen
Wie herinnert het zich niet? In 2018 kwam in Thailand een team jonge voetballertjes door het stijgende water vast te zitten in een grot. Het duurde uiteindelijk twee weken voor ze allemaal bevrijd waren, dankzij enkele dappere duikers. Een heldhaftig verhaal, dus al snel doken diverse verhalen van een verfilming op. Eentje daarvan lijkt er nu ook echt te komen.

Regisseurs Jimmy Chin en Elizabeth Chai Vasarhelyi zijn aangetrokken om alles in goede banen te leiden. Tot nu toe maakten zij alleen documentaires, waaronder Free Solo, waar ze in 2019 een Oscar voor kregen. Zij zullen zich nu dus wagen aan hun eerste dramafilm.

Reddingsactie
Het script komt van de eveneens onervaren Wes Tooke, die hiervoor alleen de oorlogsfilm Midway schreef. Het project heeft op dit moment nog geen titel.

Er valt genoeg te vertellen over de reddingsactie, die groots werd opgezet. Meer dan honderd duikers, 900 politieagenten en 2000 soldaten werden ingezet om alles tot een goed einde te brengen. De twaalf spelertjes en hun begeleider werden uiteindelijk dan ook bevrijd, al kostte dat een duiker het leven.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sand

Avatar

Dit was te verwachten Smiley face
Vond al dat het lang duurde...

HarryHole

Avatar

Het is goed filmmateriaal. Alleen moet het wel een Thaise film worden, in het Thais, en niet een Engelstalige film met Aziatisch ogende doch Amerikaanse kids.

Frietgezicht

Avatar

Mwah, ik zeg white washen voor de westerse markt en er gelijk wat beesten uit The Descent films ingooien.
Laat anders maar zitten want ken het verhaal en de afloop al.

Nolio

Avatar

Ik hoop wel dat het zich dan in New York City afspeelt, dat men alvast nadenkt over een universe waarbinnen de vervolgen plaatsvinden, en er wat stripboeken komen om de plotgaten uit te leggen.

Hiss

Avatar

Ze moeten die grot vervangen door een geheime ondergrondse tempel, waar die spelertjes dan als slaven gehouden worden door een enge sekte die ook mensoffers brengen. En dat een man dan toevallig die ondergrondse tempel betreedt en ze dan gaat bevrijden en die sekte verslaat. Een ondergrondse achtervolging moet er ook nog in. Bijvoorbeeld over een rails met een treintje of mijnkarretjes.

Frietgezicht

Avatar

@ nolio en hiss, klinken beide goed maar wie een Predator in de film verwerkt krijgt mijn voorkeur.

En een frituurpan met batterijen zodat die kids wat frieten hebben.

Sunspot

Avatar

Was gelijk al aan de gang, studio's en zo om de rechten binnen te kunnen krijgen, toestemming

Sunspot

Avatar

@HarryHole

Idd, maak dan wel gewoon een film met Thai

NieuwsFilm

meest populair