Algemeen

'Parasite' best verdienende niet-Engelstalige film in Verenigd Koninkrijk

Volgt de US snel?

door Niels van Arkel om 11:39 in Algemeen
Dat regisseur Bong Joon-ho met zijn nieuwste film Parasite veel succes heeft, mag geen geheim meer heten. Na het grote Oscarsucces is er nu ook financieel succes voor de Zuid-Koreaan en zijn team.

In het Verenigd Koninkrijk is de Beste Film namelijk de best verdienende niet-Engelstalige film ooit geworden. De film is met 11,4 miljoen pond Mel Gibson's Passion of The Christ (die ruim 11 miljoen verdiende) voorbij. Dit meldde de Engelse distributeur Curzon in een feestelijke tweet.Volgt Amerika ook?
Parasite is in de States de nummer 4 op de lijst van best verdienende niet-Engelstalige films in de box-office. Met de laatste tussenstand - 52 miljoen dollar - loopt Parasite iets achter op Zhang Yimou's Hero (no.3), Roberto Benigni's Life Is Beautiful (no.2) en Ang Lee's Crouching Tiger, Hidden Dragon, die veruit de koploper is met 128.1 miljoen dollar.

In de internationale box-office heeft Parasite 250 miljoen dollar opgehaald, waarvan 73 miljoen in het eigen Zuid-Korea.Parasite draait nog in een aantal Nederlandse bioscopen.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

een dure film was het ook niet

NieuwsFilm

meest populair