Daniel Craig over zijn eerste en laatste keer als James Bond

Het spelen van 007 is uiterst vermoeiend.

We moeten helaas nog heel wat langer wachten op de nieuwe James Bond film No Time to Die. Deze is namelijk uitgesteld tot eind dit jaar vanwege het coronavirus. Het is eveneens de laatste keer dat we Daniel Craig in de rol zullen zien van de wereldberoemde geheim-agent. In een recent interview liet de acteur zich over zijn ervaring als 007 uit.

Zo zei de nu 52-jarige Craig dat hij er raar van opkeek toen hij de rol op 37-jarige leeftijd kreeg aangeboden: ''Toen ze me voor Bond vroegen, heb ik er wel eerst lang en hard over moeten denken. Ik zou namelijk niet meer ongezien door het leven kunnen. Ik dacht bij mijzelf: ''Mijn hele leven ligt na deze rol overhoop''. Ik was zelfs best kwaad dat ze me vroegen. Mijn reactie was echt: ''F*ck off. Ik wil dit helemaal niet doen. Hoe durven jullie me hier überhaupt voor te vragen?'' Het was misschien overdreven, maar ik deed het allemaal uit zelfverdediging''.

Een laatste keer
Het was lange tijd ook verre van zeker of Craig nog een keer Bond zou vertolken, maar na een hele lang tijd getwijfeld te hebben, besloot hij toch nog een laatste keer terug te keren voor No Time to Die: ''Het heeft een lange tijd geduurd om No Time to Die te maken, maar ik was ook echt kapot. Ik wist niet of het mij nog allemaal waard was. Ik voelde me van te voren niet sterk genoeg. De gedachte om dus nog een film te maken was er bij mij dus helemaal niet. Uiteindelijk besloot ik het toch nog eens te doen, maar daarom heeft het ook jaren geduurd''.

''Niet alleen is de rol zeer intensief, de James Bond die ik speel, is eigenlijk ook heel erg duister. Begrijp me niet verkeerd, het maakt het voor mij, en ik hoop ook de kijkers, interessant. Je kan geen James Bond laten zien die amfetamine of speed neemt, maar het zou wel kunnen. Het is ook te begrijpen, Bond is eigenlijk helemaal de weg kwijt, maar dat doet zo'n baan ook met je. Het maakt je kapot''.

Sam Mendes
Regisseur Sam Mendes van Skyfall en Spectre liet in dit recente artikel ook weten dat het maken van een James Bond-film super vermoeiend en zelfs ongezond is.

NieuwsFilm

meest populair