5 keiharde actiehelden die net als Dave Bautista ('My Spy') even 'op de kinderen moesten passen'

5 keiharde actiehelden die net als Dave Bautista ('My Spy') even 'op de kinderen moesten passen'

Stoere spierbundels en koppige koters; waarom zou je deze succesvolle combinatie uit elkaar willen halen?

Iedere respectabele actieheld verschijnt op den duur in een familiefilm, waarin hij de zorg over kinderen krijgt. Zo lijkt het tenminste toch. Het concept is meestal hetzelfde: een stoere alfaman moet - zeer tegen zijn zin - voor een stel kinderen zorgen. In eerste instantie kunnen ze elkaar niet uitstaan, maar uiteindelijk wordt het hart van de stoere bonk ontdooid. Deze week is Dave Bautista aan de beurt met My Spy. Deze (vaak letterlijke) grootheden gingen hem voor.




Bekijk de afbeelding
John Cena
De voormalige WWE superster John Cena timmert al even aan de weg als actieheld, maar is pas de laatste jaren opgedoken in grote producties. Tijd voor een onvervalste stoere-man-met-kleine-kinderen-film dus. Zijn variant heet Playing with Fire en draait om een een brandweerman die enkele kinderen uit een brandend gebouw redt. Het lukt hem echter niet hun ouders te traceren, dus besluit hij een tijdje zelf voor ze te zorgen. In Amerika hebben ze blijkbaar geen noodopvang.




Bekijk de afbeelding
Jackie Chan
Jackie Chan is qua formaat de kleinste uit dit rijtje, maar in daden misschien wel de grootste. Tientallen jaren beulde hij zijn lichaam af om de actie zo spectaculair mogelijk te maken. Het is dan ook niet gek dat hij het de laatste jaren (soms) wat rustiger aan doet. In The Spy Next Door moet hij een dagje op de kinderen van zijn vriendin letten. Zij denken dat hij een saaie kantoorklerk is, maar in feite is hij een voormalig CIA agent. Dat klinkt dus makkelijk, maar wanneer één van hen per ongeluk een geheime code download, staat er plotseling een Russische terrorist op de stoep. Wat volgt is een familievriendelijke variant op de bekende Chan-kolderiek.




Bekijk de afbeelding
Vin Diesel
In de eerste jaren van het nieuwe millennium werd Vin Diesel gelanceerd als actiester, met titels als The Fast and the Furious, xXx en The Chronicles of Riddick. Met projecten voor het uitzoeken, koos hij verrassend genoeg voor familiecomedy The Pacifier. Als gevallen Navy S.E.A.L. krijgt hij de opdracht de kinderen van een overleden wetenschapper te beschermen tegen een boosaardige groep die zijn geheimen wil bemachtigen. Het mag geen verrassing zijn dat Diesel snel weer terugkeerde naar het Fast and Furious universum.




Bekijk de afbeelding
Dwayne Johnson
Misschien is Dwayne Johnson wel de grootste actieheld van het moment, zeker als je het letterlijk neemt. Meestal lukt het hem goed om actie af te wisselen met comedy, maar tien jaar geleden was hij even mis met Tooth Fairy. Hierin wordt hij als vervelende ijshockeyspeler vervloekt door een fee. Hij verandert in de tandenfee om te leren dat kinderen - en dan in het bijzonder die van zijn vriendin - best de moeite waard zijn. Hij was overigens niet de eerste actiester die in een tutu te zien was in een kinderfilm. Die dubieuze eer gaat naar Hulk Hogan in Mr. Nanny.




Bekijk de afbeelding
Arnold Schwarzenegger
Eigenlijk is dit de blauwdruk voor alle andere films in dit rijtje. Met Kindergarten Cop kon Arnold Schwarzenegger tonen dat hij meer was dan een spierbundel. Hij beschikt ook over het nodige komische talent. In deze film speelt hij een keiharde agent die als leraar op een kleuterschool aan de slag moet om een gevaarlijke drugsbaas te vinden. Vooral de momenten waarop hij doordraait voor de klas - met "It's not a tumor" als hoogtepunt - zijn memorabel. In het vervolg (!) was het de beurt aan Dolph Lundgren.

NieuwsFilm

meest populair