Grootste bioscoopreleases krijgen geen vervroegde thuisrelease

Maar komen gewoon uit in de bioscopen.

De afgelopen weken werden heel wat bioscoopfilms van de releasekalender geschrapt. Universal Pictures besloot daarop zelfs om enkele bioscoopfilms aan te bieden voor 20 euro, zodat mensen ze online konden kijken. Dat wordt niet het nieuwe normaal, stellen Amerikaanse bioscoopeigenaren.

De National Association of Theater Owners (NATO) stelt dat de films die uitgesteld zijn, gewoon naar de bioscopen komen. "Alhoewel er in de media gespeculeerd wordt dat het tijdelijk sluiten van bioscopen ertoe zal leiden dat films versneld uitkomen op streamingdiensten, of dat ze exclusief daar uitkomen, negeert die speculatie belangrijke onderliggende financiële logica van studioinvesteringen in bioscoopfilms," schrijft de NATO.

Het verdienmodel
"Om catastrofale verliezen voor de studio's te voorkomen, moeten deze titels de grootst mogelijke bioscooprelease krijgen. Een of twee releases zullen de bioscoop overslaan, maar voor zover wij begrepen hebben uit gesprekken met distributeurs, zal de overgrote meerderheid van uitgestelde releases op een later moment naar de bioscoop komen."

We hoeven er dus niet van uit te gaan dat films als No Time to Die en F9 straks naar je favoriete digitale aanbieder komen, in plaats van de bioscoop. Ze zullen straks gewoon in de bioscoop draaien.

NieuwsFilm

meest populair