Algemeen

Waarom Sony niet meedoet aan de 'video on demand'-switch

Sony Pictures Classics mede-voorzitter Tom Bernard laat zich erover uit.

door Wouter Drummen om 13:12 in Algemeen
I.v.m. het coronavirus zijn films uitgesteld, liggen de producties stil en worden de nodige films, die normaal gesproken op dit moment in de bioscoop te zien zouden zijn, vroeger uitgebracht dankzij video on demand. Sony doet hier echter niet aan mee en nu weten we waarom.

In tegenstelling tot de meeste Hollywood-studio's, doet Sony niet mee aan de switch. Zo zal de thriller The Burnt Orange Heresy, die door de corona-crisis al na drie dagen uit de zalen werd gehaald, opnieuw in de bioscopen worden uitgebracht als die weer open zijn.

'The bigger picture'
Omdat veel uitgestelde films in een keer uit dreigen te komen, denkt Sony mede-voorzitter Tom Bernard dat de Oscaruitreiking een maand later zou moeten plaatsvinden.

Over 2 weken houdt de Academy of Motion Picture Arts and Sciences een vergadering. Mogelijk worden, net zoals bij de Golden Globes, de voorwaarden om in aanmerking te komen versoepeld nu de bioscopen massaal gesloten zijn.

Daar is Bernard het niet mee eens: ''Films die niet in de bioscoop te zien waren, zouden er niet voor in aanmerking mogen komen''. Sony wil dus niet het risico nemen mogelijk prijzen mis te lopen, maar ook zien zij de bioscoopervaring als de ultieme filmbeleving.

Bioscoop vs streaming
Zo gaat Bernard verder: ''Als ik tien films zou kiezen die het voorbije jaar op Netflix uitkwamen en tien jaar wachtte, zou iemand zich deze dan nog voor de geest kunnen halen? Niemand onthoudt wat er op tv is geweest. Deze films zijn niet voor de bioscoop gemaakt, het zijn gewoon programma's. Er is weinig bijzonders aan...''

Bernard vindt het eveneens niet wijs dat veel blockbusters nu direct meteen na streamingdiensten gaan: ''Bioscopen zullen toch ruimer moeten gaan denken om hun publiek aan te spreken. De concurrentie is al moordend. Ik denk dat het verstandig zou zijn als bioscopen wat meer met hun klanten in contact zouden blijven''.

Oudere films
Wel zet Sony 'oudere' films op video on demand, zoals o.a. Dolor y Gloria en Whiplash. Ook hier liet Bernard zich over uit: ''We willen enkele van onze films beschikbaar maken tijdens deze periode. Mogelijk is het nu aangenamer om naar films te kijken die je gemist hebt of graag nog eens wilt zien''.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Bernard is van de oude stempel.

Marklar

Avatar

Puur omdat het minder opbrengt. Dat kan hij ook gewoon zeggen ipv een compleet lulverhaal eromheen te verzinnen. Sony kan zich ook weinig flops permitteren

Fluffer

Avatar

Alle opnames van films liggen stil ,releasedatums van toekomstige films zullen maanden opschuiven ,het zou dus niet verstandig zijn de huidige films allemaal op v.o.d. uit te brengen .
Bioscopen zullen alle nu uitgestelde releases hard nodig hebben .

NieuwsFilm

meest populair