'Interstellar' vs. 'Inception': welke kies jij?

De twee sci-fi films van Christopher Nolan.

Regisseur Christopher Nolan wist door te breken met Memento uit 2000 en ging daarna al vrij snel aan de slag met de Dark Knight-trilogie. Maar hij maakte natuurlijk ook vele andere grote films. In deze POLL kijken we naar zijn twee grote sci-fi films.

Hieronder als eerste de POLL. Je moet kiezen uit Interstellar uit 2014 of Interstellar uit 2014 en je mag op de gebruikelijke plaats je mening achterlaten!


Inception
Na The Dark Knight uit 2008 maakte Nolan de scifi-misdaadfilm Inception (2010), met rollen voor onder meer Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt en Cillian Murphy. Een sterrencast! De film rond het infiltreren van dromen die zowat eindigde in een limbo werd een succes en won maar liefst vier Oscars in de technische hoek.


Interstellar
Daarna verscheen het afrondende The Dark Knight Rises (2012) en vervolgens ging Nolan aan de slag met Interstellar uit 2014, met namen als Matthew McConaughey, Anne Hathaway en Michael Caine. Het ruimte-avontuur dat zowat eindigde in een boekenkast pakte één Oscar.


Binnenkort: Tenet
Hopelijk verschijnt nog deze zomer Nolans volgende. Deze heet Tenet en opnieuw zit er een tijdelement verweven in de film die rollen biedt voor onder meer John David Washington, Robert Pattinson en Elizabeth Debicki. Vooralsnog staat Tenet gepland voor 16 juli dit jaar.



NieuwsFilm

meest populair