Cult classic kijkvoer: vijf goede cultfilms momenteel op Netflix!

Zin in een cultklassieker? Een greep uit wat Netflix je te bieden heeft.

Terwijl het merendeel van ons ook deze week nog quasi in quarantaine moet verblijven, gaan we door met een derde deel in de reeks omtrent cultklassiekers. Nadat we vorige week een voorstel deden over cultfilms voor iedere bui tijdens de coronacrisis, geven we vandaag tips over cultfilms die je momenteel gewoon op Netflix kunt kijken.

Mad Max
Het merendeel zal bekend zijn met de vierde film uit de Mad Max-reeks, getiteld Fury Road, of het populaire tweede deel Road Warrior. Teveel mensen zullen het niet minder toffe eerste deel over het hoofd zien, simpelweg genaamd Mad Max. Toen nog een low-budgetfilm, die de carrière van Mel Gibson een boost zou geven.

Bekijk de afbeelding
Mean Streets
Een van de eerste films van legendarische filmmaker Martin Scorsese, met nota bene Robert De Niro en Harvey Keitel in de hoofdrollen. Toch zal dit het minst bekende misdaaddrama van de heren zijn, die na deze film veel klassiekers zouden maken. Dat heet echter niet dat deze minder de moeite waard is.

Bekijk de afbeelding
Christine
Dit lijstje zou niet compleet zijn zonder een film van John Carpenter. Deze verfilming van een door Stephen King geschreven boek is niet een van de meest prominente in de filmografie van Carpenter. De film is echter verrassend vermakelijk en spannend, zeker voor een verhaal dat over een moordende auto gaat.

Bekijk de afbeelding
Easy Rider
Misschien wel de meest bekende film op deze lijst. Echter denken we dat meer lezers van deze film gehoord hebben, dan hem daadwerkelijk gezien hebben. De film had en heeft nog steeds een enorme culturele impact. Terwijl we binnen zitten, kunnen we met deze film nog even onze vrijgevochten gevoelens naleven.

Bekijk de afbeelding
Silverado
Van de meest bekende, naar waarschijnlijk de meest onbekende film op deze lijst. Deze western uit de jaren '80 komt nota bene van een van de belangrijkste schrijvers uit de Star Wars en Indiana Jones franchises. Nee, niet George Lucas, maar Lawrence Kasdan. Ondanks een sterrencast, goede recensies en twee Oscarnominaties, was de film nooit een groot succes. Pas nadat hij op home media uitkwam. En nu dus gewoon op Netflix.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair