Featured

Cult classic kijkvoer: vijf goede cultfilms momenteel op Netflix!

Zin in een cultklassieker? Een greep uit wat Netflix je te bieden heeft.

door Steven van der Vegt om 18:45 in Featured
Terwijl het merendeel van ons ook deze week nog quasi in quarantaine moet verblijven, gaan we door met een derde deel in de reeks omtrent cultklassiekers. Nadat we vorige week een voorstel deden over cultfilms voor iedere bui tijdens de coronacrisis, geven we vandaag tips over cultfilms die je momenteel gewoon op Netflix kunt kijken.

Mad Max
Het merendeel zal bekend zijn met de vierde film uit de Mad Max-reeks, getiteld Fury Road, of het populaire tweede deel Road Warrior. Teveel mensen zullen het niet minder toffe eerste deel over het hoofd zien, simpelweg genaamd Mad Max. Toen nog een low-budgetfilm, die de carrière van Mel Gibson een boost zou geven.


Mean Streets
Een van de eerste films van legendarische filmmaker Martin Scorsese, met nota bene Robert De Niro en Harvey Keitel in de hoofdrollen. Toch zal dit het minst bekende misdaaddrama van de heren zijn, die na deze film veel klassiekers zouden maken. Dat heet echter niet dat deze minder de moeite waard is.


Christine
Dit lijstje zou niet compleet zijn zonder een film van John Carpenter. Deze verfilming van een door Stephen King geschreven boek is niet een van de meest prominente in de filmografie van Carpenter. De film is echter verrassend vermakelijk en spannend, zeker voor een verhaal dat over een moordende auto gaat.


Easy Rider
Misschien wel de meest bekende film op deze lijst. Echter denken we dat meer lezers van deze film gehoord hebben, dan hem daadwerkelijk gezien hebben. De film had en heeft nog steeds een enorme culturele impact. Terwijl we binnen zitten, kunnen we met deze film nog even onze vrijgevochten gevoelens naleven.


Silverado
Van de meest bekende, naar waarschijnlijk de meest onbekende film op deze lijst. Deze western uit de jaren '80 komt nota bene van een van de belangrijkste schrijvers uit de Star Wars en Indiana Jones franchises. Nee, niet George Lucas, maar Lawrence Kasdan. Ondanks een sterrencast, goede recensies en twee Oscarnominaties, was de film nooit een groot succes. Pas nadat hij op home media uitkwam. En nu dus gewoon op Netflix.3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

John Wayne

Avatar

Alle 5 goede films. Easy Rider is misschien de succesvolste maar ook de minst toegankelijke van de 5. De acteurs waren eigenlijk tijdens de hele shoot zo stoned als een garnaal.
Christine was destijds een van de vele Stephen King verfilmingen en helaas geen succes aan de boxoffice. Desondanks is die film voor mij een echte guilty pleasure.
Van Mad Max is te hopen dat dit niet de Amerikaanse gesynchroniseerde versie is. Die is nl. hopeloos slecht.
Mean Streets is niets minder dan een vroeg meesterwerk van Scorsese met een briljante Robert DeNiro.
Silverado is gewoon een uitstekende western die destijds gemaakt was met een te hoog budget ($ 26 miljoen) en dat pas met verhuur en verkoop op video kon terugverdienen. Een maand eerder was toen een andere western, Palerider van Clint Eastwood uitgekomen die met een budget van nog geen $ 7 miljoen de meest succesvolle western van de jaren '80 werd.

xarkov

Avatar

Mad Max is zooooo saai. It didn't age well. At all.

Gigan72

Avatar

^
Mad Max is nog altijd 10x beter dan die
The Fast and the Furious troep met hun cgi stunts.

Christine blijf ik nog steeds top vinden
De muziek van Carpenter is echt sterk

De rest in het lijsje zijn ook zeker top films.

NieuwsFilm