'Birds of Prey'-vervolg moet Poison Ivy laten debuteren in DC-filmreeks

'Birds of Prey'-vervolg moet Poison Ivy laten debuteren in DC-filmreeks

En hoe reageert de regisseur op de 'flop'?

De fans van DC-films hebben Birds of Prey waarschijnlijk nog meegepikt in de bioscoopzalen, aangezien deze ruim voor de bioscoop-lockdown debuteerde op het witte doek. Heel succesvol draaide de film niet, maar als er een vervolg komt dan is duidelijk welk personage moet debuteren.

Regisseur Cathy Yan sprak met The Wrap en liet weten wat ze in een tweede film zou opnemen. "Ik zou graag Poison Ivy willen zien en ik zou dan zeker willen weten hoe de relatie tussen Harley Quinn en Poison Ivy zou uitpakken," aldus Yan.

Maar komt er ook een vervolg? Yan: "Ik weet het niet. Ik denk dat mensen nog niet klaar zijn om Harley Quinn los te laten. En weet je, Margot is, denk ik, ook niet klaar om Harley Quinn los te laten, dus... hopelijk."

Was de regisseur teleurgesteld over de box office?
"Ik weet dat de studio hoge verwachtingen had bij deze film - zoals we allemaal hadden. Er waren ook oneerlijke verwachtingen voor een door vrouwen geleide film. Waar ik het meest teleurgesteld in ben, is het idee dat het [floppen] misschien bewees dat we er nog niet klaar voor waren," aldus Yan, die aangaf dat de film waarschijnlijk door velen op een bepaalde manier werd benaderd.

Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) heeft uiteindelijk ruim 200 miljoen opgehaald bij een productiebudget van zo'n 85 miljoen. De ontvangst onder de critici was redelijk sterk (78% op Rotten Tomatoes), maar het publiek komt gezamenlijk tot een zwakkere 6,3 op de IMDb. Overigens keert Harley Quinn (Margot Robbie) terug in The Suicide Squad die in de zomer van 2021 debuteert.

NieuwsFilm

meest populair