Algemeen

'Birds of Prey'-vervolg moet Poison Ivy laten debuteren in DC-filmreeks

En hoe reageert de regisseur op de 'flop'?

door Bram de Groot om 17:04 in Algemeen
De fans van DC-films hebben Birds of Prey waarschijnlijk nog meegepikt in de bioscoopzalen, aangezien deze ruim voor de bioscoop-lockdown debuteerde op het witte doek. Heel succesvol draaide de film niet, maar als er een vervolg komt dan is duidelijk welk personage moet debuteren.

Regisseur Cathy Yan sprak met The Wrap en liet weten wat ze in een tweede film zou opnemen. "Ik zou graag Poison Ivy willen zien en ik zou dan zeker willen weten hoe de relatie tussen Harley Quinn en Poison Ivy zou uitpakken," aldus Yan.

Maar komt er ook een vervolg? Yan: "Ik weet het niet. Ik denk dat mensen nog niet klaar zijn om Harley Quinn los te laten. En weet je, Margot is, denk ik, ook niet klaar om Harley Quinn los te laten, dus... hopelijk."

Was de regisseur teleurgesteld over de box office?
"Ik weet dat de studio hoge verwachtingen had bij deze film - zoals we allemaal hadden. Er waren ook oneerlijke verwachtingen voor een door vrouwen geleide film. Waar ik het meest teleurgesteld in ben, is het idee dat het [floppen] misschien bewees dat we er nog niet klaar voor waren," aldus Yan, die aangaf dat de film waarschijnlijk door velen op een bepaalde manier werd benaderd.

Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) heeft uiteindelijk ruim 200 miljoen opgehaald bij een productiebudget van zo'n 85 miljoen. De ontvangst onder de critici was redelijk sterk (78% op Rotten Tomatoes), maar het publiek komt gezamenlijk tot een zwakkere 6,3 op de IMDb. Overigens keert Harley Quinn (Margot Robbie) terug in The Suicide Squad die in de zomer van 2021 debuteert.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Pg-13 vervolg zou gauw 500 miljoen binnen slepen. Als je de titel dan tenminste ook een klein beetje wijzigd.

Robbepost

Avatar

Erg matige film en de titel klopt niet.

Gyros regime

Avatar

Leuke gestoorde film, wat mij betreft is een vervolg welkom.

Master Of Films

Avatar

Cathy Yan "Ik zou graag Poison Ivy willen zien en ik zou dan zeker willen weten hoe de relatie tussen Harley Quinn en Poison Ivy zou uitpakken,"
Niet e.o.a. ze lult precies de zogenaamde fans op social media na. Dit is gewoon precies wat deze fans willen horen.
Kijk, de film makers van Sonic hebben wel geluisterd naar de fans, en het betaalde zich uit in een dikke hit. Yan's film is een flop geworden. Ze verloren zelfs van Sonic in de B.O. Ik zie dit meer als een marketing tegenoffensief.

Robbepost "Erg matige film en de titel klopt niet."

De oorspronkelijke titel Birds of Prey (and the Fantabulous Ego of One Margot Robbie as Harley Quinn) viel in de verkeerde keelgat bij de comic lezers.

Maac

Avatar

Yan "Er waren ook oneerlijke verwachtingen voor een door vrouwen geleide film"
Als je een plekje wilt (verdienen) in een vakgebied dat gedomineerd wordt door mannen moet je vooral niet de zielige vrouwenkaart trekken. Ze willen allemaal gelijkheid, maar als het schip begint te zinken is emancipatie ineens een stuk minder belangrijk.
Met deze mentaliteit zullen de verhoudingen nooit veranderen en da's niet de schuld van de boze blanke man. Die heeft inmiddels geleerd dat het niet trekken van een kaart veel meer oplevert dan vingertje wijzen en slachtoffer spelen.

Film niet gezien trouwens, zal vast niet mijn ding zijn.

NieuwsFilm

meest populair