Algemeen

Regisseur James Gunn heeft moeten 'vechten' voor Dave Bautista als Drax in 'Guardians of the Galaxy'

Marvel wilde eigenlijk gaan voor een grotere naam.

door Wouter Drummen om 18:08 in Algemeen
De Guardians of the Galaxy-film was een van de grootste successen van Marvel. Het origineel werd warm onthaald. Een sequel liet dan ook niet lang op zich wachten en een derde deel staat ook al in de steigers. Toch hadden de films er heel anders uit kunnen zien.

Regisseur James Gunn werd geprezen voor zijn films, al heeft hij zich wel moeten inzetten om de Marvel-bazen ervan te overtuigen Dave Bautista als Drax te casten. Zij wilden dit namelijk niet, maar Gunn hield voet bij stuk. Dit laat hij weten in een recente tweet, hieronder te lezen.Bekendere acteur
Het gerucht gaat dat Marvel oorspronkelijk voor een bekendere acteur wilde gaan. Bautista was destijds nog niet zo heel bekend bij het grote publiek, maar dat kan ook gezegd worden van de rest van de cast.

De hoofdrol ging namelijk naar Chris Pratt, die toen ook nog zijn grote doorbraak moest krijgen. De bekendste namen, Vin Diesel en Bradley Cooper, waren enkel en alleen te horen in de film.

Glansrijke carriere
Het is dus wel te begrijpen dat Bautista hard uithaalde naar Disney toen Gunn werd ontslagen als regisseur van het derde deel. Dit ontslag werd uiteindelijk niet doorgezet.

Na zijn rol als Drax is Bautista te zien geweest in films als Spectre, Blade Runner 2049 en heeft hij een rol weten te bemachtigen in Zack Snyder's The Army of the Dead.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

xarkov

Avatar

Ben blij dat Gunn stuck to his guns.

NieuwsFilm

meest populair