Humor

2020 verbreekt een belangrijke MCU-traditie

Voor het eerst komt er maar 1 MCU-films uit.

door Jim Pedd om 07:19 in Humor
2020 breekt een MCU-filmtraditie die in 2010 gevestigd werd. Voor het eerst sinds dat jaar komt er maar één film uit die zich in het MCU afspeelt. In 2010 was dat Iron Man 2, dit jaar is Black Widow de enige MCU-film die we in de bioscoop kunnen zien.

Hoewel dat natuurlijk erg jammer is en we niet konden wachten op meer MCU-films en duidelijkheid over de richting die het filmuniversum in slaat, is het ergens wel mooi dat het nou net Black Widow is die dit jaar uitkomt. Black Widoe maakte namelijk haar MCU-debuut in Iron Man 2.

Het MCU
In 2010 waren er pas twee MCU-films uitgekomen: Iron Man en The Incredible Hulk. Beide films waren in 2008 uitgebracht. Pas in 2010 kwam er een nieuwe film uit en daarna bracht MCU tot en met 2016 elk jaar twee nieuwe films uit. Vanaf 2017 werden dat er drie.

De komende jaren wordt de releasekalender van het MCU behoorlijk vol en gaan we naast de drie MCU-films ook televisieseries zien die verschijnen op Disney+.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Na de Infinity saga kan een beetje rust geen kwaad.

SunChaser

Avatar

Ligt eraan of de tweede golf rond de release ligt anders geen black widow dit jaar

Hiss

Avatar

Wat een sadisten bij Filmtotaal om dit onder de categorie humor te plaatsen.

GreenHornet

Avatar

BW gaat ook naar volgend jaar film komt te vroeg.

Hiss

Avatar

^ De nieuwe sidekick van Black Panther, een soort Scooby-Doo, maar dan iets kleiner. T'Challa is eigenlijk een soort Shaggy.

NieuwsFilm

meest populair