Cult classic kijkvoer: de leukste films die eigenlijk enorm slecht zijn!

Cult classic kijkvoer: de leukste films die eigenlijk enorm slecht zijn!

Sommige films worden cultklassiekers wegens hun kwaliteit, maar niet altijd in positieve zin.

Je kent ze wel: die films die eigenlijk héél slecht zijn, maar stiekem daarom (of ondanks dat) enorm vermakelijk zijn. Terwijl we wegens de coronacrisis binnen moeten blijven, leggen we in de reeks omtrent cult classic kijkvoer de loep op wat alternatieve films. Vandaag dus een aantal aanrader voor wie inmiddels alle goede films al gekeken heeft, of wie gewoon eens iets anders vermakelijks wil kijken.

Troll 2
Ondanks dat de titel van de film de indruk wekt dat het om een vervolg gaat, werd dit enkel om marketingredenen gedaan. In realiteit is het een op zichzelf staande film. Sterker nog: er komt geen trol in voor, enkel vegetarische goblins die mensen in planten willen veranderen, om ze vervolgens op te eten. Niet enkel de film is hilarisch, het is ook leuk om de documentaire Best Worst Movie te kijken over deze film.

Showgirls
Een klein Nederlands tintje mag op deze lijst natuurlijk niet ontbreken met deze cultklassieker van onze eigen Paul Verhoeven. Men is het er nog altijd niet over eens of de film bewust zo cheesy en stiekem briljant is, of dat hij simpelweg slecht en daarom leuk is. Maar of de knipoog expres of per ongeluk was, dit foute feestje is in elk geval erg vermakelijk.

Plan 9 From Outer Space
Filmmaker Ed Wood is de grootvader van de slechte films, met deze film als magnum opus. De man staat enkel bekend om zijn enorm mislukte films in elke zin van het woord, maar voor veel mensen zit hier juist de charme in. Zo maakte Tim Burton zelfs een film over de beste man, waarin te zien was hoe hij Plan 9 maakte.

Anaconda
In de jaren '90 dacht men dat het een goed idee was om Jennifer Lopez en Ice Cube in de Amazone met gigantische CGI-slangen te laten vechten. En natuurlijk had men gelijk. Zeker met een Jon Voight die in zijn rol nog meer over de top is dan de slechte special-effects. Goed? Nee. Vermakelijk? Zeer zeker!

Eervolle vermelding: natuurlijk moeten we ook even The Room vermelden, maar gezien deze al op een eerdere lijst stond in deze reeks, verwijzen we gewoon even naar dat lijstje. Wie tips wil hebben voor cultfilms of Netflix, kan hier het item van vorige week teruglezen.

NieuwsFilm

meest populair