Blu-ray

Blu-ray review 'Knives Out' met Daniel Craig als een heel andere speurneus!

Een van de leukste en zeker een verrassende film uit 2019.

door Bram de Groot om 16:22 in Blu-ray
Regie: Rian Johnson | Cast: Daniel Craig (Benoit Blanc), Chris Evans (Ransom Drysdale), Ana de Armas (Marta Cabrera), Jamie Lee Curtis (Linda Drysdale), Michael Shannon (Walt Thrombley), Don Johnson (Richard Drysdale), Toni Collette (Joni Thrombley), LaKeith Standfield (Lieutenant Elliott), Christopher Plummer (Harlan Thrombley), Katherine Langford (Meg Thrombley), e.a. | Speelduur: 130 minuten | Bioscooprelease: 28.11.2019 | FilmTotaal Recensie: 4 sterren

Een van de leukste en zeker een verrassende film verleden jaar was Knives Out van Rian Johnson, die een paar jaar geleden nog werd bekritiseerd na zijn Star Wars-film. Met zijn nieuwste film liet Johnson zien dat hij weet hoe hij een goede film moet maken, en dat deed hij met hulp van een enorme cast. Als je Murder on the Orient Express uit 2017 goed vindt, dan ga je je met deze ook zeker vermaken!

In de States startte het $40 miljoen kostende Knives Out in het eerste weekend met zo'n $27 miljoen en eindigde wereldwijd op een indrukwekkende $309,2 miljoen.

Sterk ontvangst
Bij de critici kon de mysterieuze misdaadkomedie weinig fout doen, met een score van 97% op Rotten Tomatoes tot gevolg. De gemiddelde beoordeling is een 8.3/10. Het publiek vermaakte zich ook goed: 92% (4.44/5).

De Critics Consensus: "Knives Out past de oude moordmysteries aan met een scherp samengesteld uitje dat op briljante wijze gebruik maakt van het briljante ensemble van schrijver/regisseur Rian Johnson."


Myseterie en vreemde figuren

In Knives Out wordt de rijke misdaadschrijver Harlan Thrombey dood aangetroffen in zijn landhuis. De charmante Benoit Blanc komt in beeld om de zaak te onderzoeken en hij krijgt daarbij te maken met de hebberige familieleden.

Blu-ray: Knives Out

Discs: 1 x Blu-ray | Release: maart 2020 | Beeld: 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5412370873095 | Met dank aan: Belga Films

De schijf van deze uitgave van Knives Out zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant is de filmposter te zien met de enorme cast. De achterkant laat weten dat er heel wat extra's op de schijf staan. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

Deze Blu-ray uitgave laat een doorgaans prima beeld zien. Er is een prima scherp beeld met een lichte, vermoedelijk bedoelde korrel. Iets minder is de kleurweergave. Deze had iets krachtiger gemogen, aangezien kleur een van de krachtige onderdelen is in de film.

Het geluid komt via een Dolby Atmos-track (Dolby TrueHD 7.1) uit de speakers en deze doet het sterk. De bijpassende muziek komt van Nathan Johnson. Hij is de neef van regisseur Rian Johnson en ze werkten al samen bij films als Brick, The Brothers Bloom en Looper.

Bonusmateriaal

Ondanks dat de film zelf al ruim dik 2 uur duurt heeft Belga Films ook nog een kleine 3 uur aan bonusmateriaal op de schijf geperst. De belangrijkste is Making a Murder dat je toegang geeft tot een hele stapel kortere featurettes die je inzicht geven in de cast, de crew, de sets en nog veel meer. Deze duren gezamenlijk maar liefst 2 uur.

Daarnaast heb je Rian Johnson: Planning the Perfect Murder waarin Johnson je vertelt over het scriptproces. Leuk zijn de faux trailer Ode to the Murder Mystery en de video's onder Meet the Trombeys Viral Ads. Ook is er een Q&A met cast & crew van zo'n 40 minuten.

Als laatste kun je een track met audiocommentaar van Johnson, acteur Noah Segan en cameraman Steve Yedlin aanzetten, zijn er een paar verwijderde scènes van in totaal zo'n 5 minuten en krijg je drie trailers voor de film.

Wat vind jij van Knives Out?

Was jij onder de indruk van Knives Out? Of heb je de film nog steeds ergens op je watch list staan? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Het was wel wat voorspelbaar, maar dat maakt de film niet minder. Ana De Armas en Daniel Craig waren top in deze film. Persoonlijk vind ik dit Rian Johnsson zijn best geschreven werk. Echt tof hoe dat alle puzzelstukjes van plot elementen bij elkaar kwamen.

NieuwsFilm

meest populair