Theorie: John Wick leeft in een videogame die zich afspeelt in 'The Matrix'

Theorie: John Wick leeft in een videogame die zich afspeelt in 'The Matrix'

Een fan heeft een paar interessante stellingen online gezet.

Als je nadenkt over alles wat John Wick (de actieheld van Keanu Reeves) inmiddels heeft meegemaakt, is het bijna onwaarschijnlijk dat die man nog overeind staat. Een fan met teveel vrije tijd heeft nu de verklaring... John Wick bevindt zich in een videogame.

Daaropvolgend geeft deze fan meerdere verklaringen om dit argument te onderbouwen die het concept wat eenvoudiger maken om te begrijpen:

1) Wick knalt belachelijk veel (non-player) slechteriken op een hoop voordat hij aan het eind van elke fase pas de grote baas ontmoet.
2) Zijn blessures blijven nooit echt hangen, maar verdwijnen. Het zou dus kunnen dat hij onderweg steeds gezondheidspakketten ophaalt. The Continental, waar de actie letterlijk stopt, lijkt het perfecte laadstation.
3) De munten die worden gebruikt doen denken aan de oude Mario of Zelda games. Bovendien is er een duidelijke scheidingslijn tussen actie (= gameplay) en dialoog (= tussenfilmpjes). Het is het een of het ander.
4) Sommige personages zijn veel vatbaarder voor geweld dan andere.
5) We hebben zijn vrouw (Bridget Moynahan) nooit in levende lijve gezien, enkel in flashbacks. Dit soort valse herinneringen kunnen door de spelmakers gecreëerd zijn om zo de verhaallijn op gang te brengen.

Link naar The Matrix
De omgeving van John Wick kan volgens de fan ook één van de simulaties uit de Matrix-wereld zijn. Is hij Neo in vermomming? (vroege setfoto's lieten al zien dat zijn uiterlijk praktisch hetzelfde is). Verder zaten er in het meest recente deel Parabellum twee duidelijke verwijzingen:

- Wanneer Bowery King (Laurence Fishburne, die 'toevallig' in beide franchises een rol heeft) zich omkleedt, zien we op de achtergrond twee containers staan, een rode en een blauwe... Vat je hem?
- Op de vraag wat hij nodig heeft, antwoordt Wick "Guns. Lots of guns".

Tot slot blijft het opmerkelijk dat zowel John Wick - Chapter 4 als The Matrix 4 nog steeds dezelfde releasedatum hebben van 21 mei 2021.

En ja, bovenstaande is vergezocht en slaat misschien helemaal nergens op, maar je had in ieder geval weer iets te lezen tijdens quarantaine!

NieuwsFilm

meest populair