'The Matrix 4': Dit is hoe Neo en Trinity kunnen terugkeren

'The Matrix 4': Dit is hoe Neo en Trinity kunnen terugkeren

De game The Matrix Online hintte er al heel lang naar.

Voor The Matrix 4 keren zowel Keanu Reeves als Carrie-Anne Moss terug. Ze spelen weer Neo en Trinity, wat sommige mensen verbaasde omdat hun personages doodgingen aan het eind van de eerste trilogie. Toch is de opzet van het duo al vroeg opgezet.

The Matrix 4 is de eerste film in de franchise sinds 2003. Maar de Wachowski's breidden hun wereld in 2005 uit met The Matrix Online. Die game is officieel onderdeel van het canon en vertelde het verhaal vanaf The Matrix Revolutions verder.

Belangrijke ontwikkelingen
In de game bleek Morpheus dood te zijn, wat meteen verklaart waarom Laurence Fishburne niet gecast is. Bovendien was de oorlog tegen de machines weer hervat. En er waren veel hints naar een terugkeer van zowel Neo als Trinity. De terugkeer van Neo is een thema dat vaak voorkomt in de game.

Morpheus ging dood omdat hij het niet kon hebben dat het lichaam van Neo niet teruggegeven werd. Tegelijk bleek uit de game dat Neo's code nog altijd bestond in de Matrix zelf, voor het geval dat hij ooit weer nodig was. Daarnaast was er in de game een mysterieuze boodschap dat Neo niet dood was. Ook was er een personage dat Sarah Edmontons heette, een anagram voor Thomas Anderson.

De game werd stopgezet voordat het verhaal afgerond was, maar de hints waren er overduidelijk genoeg. Voor de terugkeer van Trinity waren er minder hints. Maar het programma dat verantwoordelijk was voor de dood van Morpheus, claimde dat het dat deed omdat hij haar lichaam wilde halen. En dat mocht niet, want er waren plannen voor de lichamen van zowel Neo als Trinity.

Aangezien de game canon is, lijkt het niet meer dan redelijk om aan te nemen dat Neo en Trinity op deze manier terug zouden kunnen keren. Tegelijk kan het natuurlijk ook zo zijn dat regisseur Lana Wachowski dit allemaal negeert en gewoon haar eigen plan trekt.

NieuwsFilm

meest populair