Plotgat rond de Infinity Gauntlets in 'Avengers: Infinity War' opgelost

Plotgat rond de Infinity Gauntlets in 'Avengers: Infinity War' opgelost

Hoe zit het nou met de meerdere verschillende Infinity Gauntlets?

Het is een van de plotgaten in de Avengers-films: het aantal Infinity Gauntlets dat rond lijkt te slingeren. Schrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely leggen nu uit hoe het precies zit.

Een Infinity Gauntlet is nodig om de Infinity Stones te kunnen gebruiken. Heb je er geen, dan kan je er weinig mee, want je hebt de handschoen nodig om de krachten te kunnen bundelen. De eerste Gauntlet zagen we in de kluis van Odin in Thor (2011). Het was vervolgens raar om te zien in de post-credit scène van Avengers: Age of Ultron, dat Thanos er eentje op een andere plek haalde.

Meer verwarring
Extra verwarrend was het feit dat Hela in Thor: Ragnarok de Infinity Gauntlet van Odin een nepper noemde. En in Avengers: Infinity War was het de dwerg Etri die er eentje moest maken voor Thanos. Tijdens een viewing party vertelden Markus en McFeely nu hoe het zit.

Het blijkt dat er in het MCU "een bestaande mythe is van een handschoen die de stenen bij elkaar kon brengen". Dus die van Thanos was nep, net als die van Odin. Maar het was een oefenhandschoen, die Etri vervolgens kon namaken.



NieuwsFilm

meest populair