Quentin Tarantino brak met 2 van zijn tradities voor 'Once Upon A Time In Hollywood'

Quentin Tarantino brak met 2 van zijn tradities voor 'Once Upon A Time In Hollywood'

In zijn vorige films was er altijd wel 1 van de 2 (of beiden) te ontdekken.

Gewoon even een funfact tussendoor, maar het is in ieder geval geen MARVEL nieuws. Een medewerker van SCREENRANT heeft uit pure corona-verveling ontdekt dat befaamd regisseur Quentin Tarantino in Once Upon A Time... In Hollywood voor het eerst 2 van zijn traditionele handelsmerken allebei achterwege heeft gelaten.

En nee, we bedoelen niet de overdaad aan shots van blote damesvoeten, want die zijn er nog steeds genoeg, maar het betreft het lot van acteur Michael Madsen (die zo'n beetje in elke rol [SPOILERS] sterft) en het beroemde low-angle-shot (vaak in een kofferbak) waarbij de camera omhoog kijkt vanuit een bepaalde hoek naar 1 of meerdere personages.

Tot nu toe keerde op zijn minst telkens 1 van deze handelsmerken terug:
- Reservoir Dogs (beiden)
- Pulp Fiction (low-angle-shot)
- Jackie Brown (low-angle-shot)
- Kill Bill (beiden)
- Death Proof (low-angle-shot)
- Inglourious Basterds (low-angle-shot)
- Django Unchained (low-angle-shot)
- The Hateful Eight (Madsen sterft)

Overigens zou je ook nog kunnen zeggen dat Tarantino in 2015 met The Hateful Eight al een ander taboe doorbrak, namelijk om de titels van zijn films uit niet meer dan maximaal 2 woorden te laten bestaan.

In Once Upon A Time... In Hollywood komt Madsen wel voor in een kleine bijrol als fictieve tegenspeler van Leonardo DiCaprio's Rick Dalton in Bounty Law, echter blijft zijn personage leven. Het low-angle-shot, of een variant, mist volledig. Het 'waarom' is onbekend. Was het jou opgevallen?

NieuwsFilm

meest populair