13 gave nieuwe onthullingen over 'Avengers: Endgame'

13 gave nieuwe onthullingen over 'Avengers: Endgame'

We leren dankzij de schrijvers van Avengers: Endgame meer over de film!

Schrijvers Stephen McFeely en Christopher Markus deden mee aan een viewing party van Avengers: Endgame. Tijdens de sessie onthulden ze heel wat nieuwe details over de film. In dit artikel zetten we de leukste nieuwe details voor je op een rij.

1. Oorspronkelijk ging de film niet terug naar de gebeurtenissen van The Avengers (2012). Dat bleek in de finale versie een belangrijk element van het volledige plot.
2. Een van de plannen was voor Tony en Thor om naar Asgard te reizen. Technisch gezien bevonden zich daar namelijk twee Infinity Stones. In die versie vocht Tony in een onzichtbaar pak met Heimdall, maar het plan werd geschrapt.
3. Rhodey heeft in de film een heel nieuw harnas aan. Dat heeft gave rood, witte en blauwe kleuren en is het echte Iron Patriot-harnas. Maar hoe hij eraan komt werd niet uitgelegd. McFeely onthulde dat Scott Lang dat uit de wapenkamer haalde toen hij iedereen moest redden tegen het einde van de film.
4. De cameo van Stan Lee was vanaf het begin zo gepland. In de scène zien we Lee samen met een tweetal vrouwen langs een legerbasis rijden.
5. Alle beginscènes met Bruce Banner zijn opnieuw opgenomen. Dat komt doordat men pas laat besloot om Bruce Banner niet in de Hulk te laten veranderen in Avengers: Infinity War.
6. In een oorspronkelijke versie van de film droeg Nebula de Infinity Gauntlet. Zo gaat het namelijk ook in een van de comics. Maar dat werd geschrapt omdat het moment waarop Tony hem draagt daardoor minder gewichtig aanvoelde.
7. Het idee was lang dat Nebula en War Machine op Morag aan zouden komen, terwijl het zich nog onderwater bevond. In de film zouden ze het op moeten nemen tegen een gigantisch zeemonster.
8. Als er onderwaterbevingen plaatsvinden in het begin van de film, is dat mogelijk een verwijzing naar Atlantis en Namor. De schrijvers zeggen daar enkel dit over: "Soms plant je zaadjes. Soms groeien ze."
9. Even werd overwogen om Bucky de nieuwe Captain America te maken. Dat komt omdat Cap over idealisme gaat en Sam dat is. Bucky niet.
10. Als je de Infinity Stones allemaal tegelijk gebruikt, kom je terecht in Soul World. Toen Thanos dat deed, zag hij een jongere versie van Gamora. Iron Man kon met zijn dochter Morgan praten. En Bruce Banner blijkt een gesprek met Hulk gehad te hebben.
11. Cap was pas waardig om Mjolnir te gebruiken toen hij zijn ruzie met Tony Stark had bijgelegd. Eerder wist hij al dat de Winter Soldier verantwoordelijk was voor de dood van diens ouders en dat had hij lang verzwegen. Daarom kon hij de hamer niet optillen in Avengers: Age of Ultron.
12. Een van de vroegste ideeën was om van Cap de Soul Stone van het MCU te maken.
13. In een vroege versie van de film, overleefde Wanda de Snap en ging ze op een reis met Rocket Raccoon.

NieuwsFilm

meest populair