Olivia Munn (X-Men: Apocalypse) opent boekje over vreemd gedrag Bryan Singer: "Hij verdween ineens 10 dagen van de set"

Olivia Munn (X-Men: Apocalypse) opent boekje over vreemd gedrag Bryan Singer: "Hij verdween ineens 10 dagen van de set"

Volgens de actrice worden vrouwen en mannen ongelijk behandeld in Hollywood.

Olivia Munn heeft zich in een nieuw interview met Variety stevig uitgesproken tegen de ongelijke positie van vrouwen en mannen in de filmindustrie. Als voorbeeld noemt ze regisseur Bryan Singer, die het wel heel bont maakte op de set van X-Men: Apocalypse (2016).

Olivia Munn begreep lang niet waarom journalisten haar steeds vroegen naar de verschillen tussen mannen en vrouwen in Hollywood. "Ik vond dat altijd maar een domme vraag", vertelt Munn in gesprek met het filmvakblad, "maar nu is me eindelijk duidelijk dat er wel degelijk een verschil is".

Munn merkt vooral dat mannen met veel meer wegkomen dan vrouwen, die volgens haar ook altijd het gevoel hebben drie keer na te moeten denken voordat ze iets zeggen. Die bevoorrechte positie zag ze onder meer terug bij Bryan Singer.


Bekijk de afbeelding
Twee maanden voordat de productie van X-Men: Apocalypse begon, werd Singer door twee minderjarige jongens beschuldigd van seksueel wangedrag. In deze aanklachten, die later weer werden ingetrokken, werd Singer afgeschilderd als een hedonistisch figuur met een discutabele werkhouding.

Doktersbezoek
Volgens Munn, die mutant Psylocke speelde in die film, verdween Singer tien dagen lang van de set in het Canadese Montreal vanwege een kwaal aan zijn schildklieren. De regisseur wilde volgens haar per sé zijn doktoren in Los Angeles bezoeken.

"X-Men was min of meer mijn eerste blockbuster. Ik wist niet wat goed of fout was, maar het bevreemde me wel dat Bryan Singer zomaar kon vertrekken met de boodschap dat hij een probleem aan zijn schildklieren had", vertelt de filmster.

"Een van zijn assistenten kwam naar ons toe en liet een sms'je zien waarin hij zei dat we gewoon door moesten filmen zonder hem", aldus Munn.

Een woordvoerder van Singer bevestigt het verhaal Munn, maar nuanceert haar beweringen wel. "Hij is eerst naar dokters in Montreal gegaan en besloot toen naar Los Angeles terug te gaan om zijn dokters daar te zien", laat hij weten in een statement. "Ook menen we dat hij slechts twee draaidagen heeft gemist hierdoor".


Bekijk de afbeelding
Terugkerend probleem
Na X-Men: Apocalypse mocht Singer voor dezelfde studio - Fox - aan de slag met de Queen-biopic Bohemian Rhapsody (2018). Ook bij die productie verdween Singer geregeld zonder duidelijke opgaaf van reden van de set. Daarnaast gaat het gerucht dat hij vaak clashte met hoofdrolspeler Rami Malek tijdens de opnames.

Het leidde er uiteindelijk toe dat hij werd ontslagen door Fox en vervangen door Dexter Fletcher.

NieuwsFilm

meest populair