Poll

Wat is de beste en slechtste 'Harry Potter'-film?

De keuze is aan jou.

door Bram de Groot om 13:38 in Poll
In 2018 verscheen met Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald de tot op heden laatste film in de zogenaamde Wizarding World-franchise, oftewel de wereld van Harry Potter. Hieronder kijken we nog eens kort naar die films, met ook de vraag: welke vind jij de beste? En de slechtste?

De zevendelige Harry Potter-boekenreeks van J. K. Rowling verscheen tussen 1997 en 2007 en in 2001 kwam de toevoeging 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' uit.

De achtdelige filmreeks startte in 2001 en werd in 2010 en 2011 afgerond met het tweedelige Harry Potter and the Deathly Hallows. In 20116 verscheen Fantastic Beasts and Where to Find Them, de eerste in een vijfdelige reeks.

Ontvangst en financieel
De top drie best ontvangen films zijn: 1. The Deathly Hallows - Part 2 (96% op Rotten Tomatoes), 2. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (90%) en 3. Harry Potter and the Goblet of Fire (88%). Het zwakst scoren Harry Potter and the Order of the Phoenix (77%), Fantastic Beasts and Where to Find Them (74%) en Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (36%).

Financieel gezien noteerde The Deathly Hallows - Part 2 veruit het sterkst met een score van maar liefst $1,3 miljard nadat Part 1 al bijna het miljard passeerde. Fantastic Beasts 2 deed het financieel goed, maar haalde wel het minst op van de tien Wizarding World-films.

In totaal staat de filmfranchise op een omzet van $9,2 miljard. Alleen de Star Wars-films en het Marvel Cinematic Universe scoren hoger.

Beste en slechtste filmsEn hieronder bijna dezelfde poll, alleen dan met de vraag welke film jij het minst vond in de Wizarding World-filmfranchise.10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

milo007

Avatar

The goblet of fire was by far de beste, perfecte mix fantasy, drama en actie. En ook de visuele effecten waren goed.

Bilbo

Avatar

Prisoner of Azkaban is een knappe film. Hoogtepunt in de franchise.

Daarentegen was Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald een dieptepunt. Ik vond Jude Law heel sterk, evenals Johnny Depp als intrigerende slechterik, maar verder was dit een film met overgewicht. Teveel verhaal, te gehaast en heel wat suffe wendingen. Hierdoor werd het een enorm nietszeggend geheel.

SplashySleet20

Avatar

Ik vind het erg jammer dat mensen the crimes of grindelwald te veel vergelijken met he de harry potter films en het 1e deel. The crimes of grindelwald is juist de meest duistere film in de franchisse en dat maakt het zo orgineel en goed. Maar alleen als je de orginele toon accepteerd.

adofmirosch

Avatar

Geen fan van de franchise. Ik zie nu pas dat er een film tussen Goblet of fire en Half-blood prince is. Maar de eerste drie films vond ik vroeger leuk, en wil ik nog eens trug zien. Daarvan vind ik deel 2 het beste. Wil liever de boeken eens lezen want volgens de kenners zijn de films een rommel potje.

Mav Damian

Avatar

Prisoners of Azkaban van Alfonso Cuaron blijft de beste en inderdaad een hoogtepunt. Visueel sterke film! Waarschijnlijk is het door hem dat zijn donkere stijl is bijgebleven bij de vervolgen van de franchise.

horizon

Avatar

Goblet Fire de minste.

Akzaban de beste
gevolgd door Hallows pt1 en dan Grindelwald.

spooklift

Avatar

Moeilijke keuze tussen Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 - (2011) en Harry Potter and the Goblet of Fire - (2005). Ik kies voor eerste.

Slechtste film is zonder twijfel Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018).

Brein8998

Avatar

Beste Prisoner of Azkaban

Slechtste ongetwijfeld Crimes Of Grindelwald. De toon van de film is all over the place en er zijn veel plotholes.

Maac

Avatar

Ik was destijds erg gecharmeerd van de boekenreeks, maar de films deden me niet veel. Ik moet wel zeggen dat ik de casting in deze franchise super vond.

Oh en heel dat Fantastic Beasts gebeuren reken ik niet mee, dat is verschrikkelijke bocht.

Angelo1979

Avatar

Boeken lezen zich
weg wie een sneltrein.
Voor je het weet zie je
al het lichtpuntje aan
het eind van de tunnel.

Leuk leesvoer,
maar erg verslavend.

De films daar in tegen zijn niet slecht, gewoon visueel en kwa verhaal vermakelijk.

En de Fantastic Beast
reeks hadden ze beter eerst in boeken moeten
neer zetten.

En dan op een later tijd
stip verfilmen.

En natuurlijk er voor zorgen dat alles over een komt en ook dusdanig klopt.

Maar ja, ook zei zullen d’r
wel een of andere reden voor hebben.
Meestal toch een
geld en tijd kwestie.

Ach laten we maar gewoon
geld kwestie zeggen.


NieuwsFilm