Wat is de beste en slechtste 'Harry Potter'-film?

Wat is de beste en slechtste 'Harry Potter'-film?

De keuze is aan jou.

In 2018 verscheen met Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald de tot op heden laatste film in de zogenaamde Wizarding World-franchise, oftewel de wereld van Harry Potter. Hieronder kijken we nog eens kort naar die films, met ook de vraag: welke vind jij de beste? En de slechtste?

De zevendelige Harry Potter-boekenreeks van J. K. Rowling verscheen tussen 1997 en 2007 en in 2001 kwam de toevoeging 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' uit.

De achtdelige filmreeks startte in 2001 en werd in 2010 en 2011 afgerond met het tweedelige Harry Potter and the Deathly Hallows. In 20116 verscheen Fantastic Beasts and Where to Find Them, de eerste in een vijfdelige reeks.

Ontvangst en financieel
De top drie best ontvangen films zijn: 1. The Deathly Hallows - Part 2 (96% op Rotten Tomatoes), 2. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (90%) en 3. Harry Potter and the Goblet of Fire (88%). Het zwakst scoren Harry Potter and the Order of the Phoenix (77%), Fantastic Beasts and Where to Find Them (74%) en Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (36%).

Financieel gezien noteerde The Deathly Hallows - Part 2 veruit het sterkst met een score van maar liefst $1,3 miljard nadat Part 1 al bijna het miljard passeerde. Fantastic Beasts 2 deed het financieel goed, maar haalde wel het minst op van de tien Wizarding World-films.

In totaal staat de filmfranchise op een omzet van $9,2 miljard. Alleen de Star Wars-films en het Marvel Cinematic Universe scoren hoger.

Beste en slechtste films


De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
En hieronder bijna dezelfde poll, alleen dan met de vraag welke film jij het minst vond in de Wizarding World-filmfranchise.

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair